ATENȚIE! Campania ECOTIC, ”Stația de Reciclare”, ia startul și în județul Sibiu

 

Stația de Reciclare” este o campanie de informare și colectare a deșeurilor de echipamente electrice și electronice (DEEE), lansată de Organizația ECOTIC în iunie 2016 și dedicată în special mediului rural din România. După ce a străbătut județele Iași, Brașov și Argeș, Stația de Reciclare ia startul și în Județul Sibiu, începând din 18 iulie 2017, cu susținerea Agenției pentru Protecția Mediului Sibiu, Agenției de Dezvoltare Intercomunitara Eco Sibiu, RECHORALEX, precum și cu sprijinul informativ al Gărzii Naționale de Mediu Sibiu.

 

Demn de știut, în 2017, România are o țintă națională obligatorie de colectare a deșeurilor de echipamente electrice și electronice (DEEE) de 45%. În acest context, Organizația ECOTIC a lansat din anul 2016, două campanii naționale – una dedicată mediului urban (Orașe Curate) și una dedicată în special celui rural (Stația de Reciclare), ambele menite să acopere cât mai bine teritoriul țării și să transmită mesajul necesității colectării și reciclării corecte DEEE unui public cât mai larg.

 

Așadar, începând cu 18 iulie, primele localități vizitate din județul Sibiu sunt:

  • Dumbrăveni (18-20 iulie)

  • Moșna (21-23 iulie)

  • Copșa Mică (24-26 iulie)

  • Avrig (27-29 iulie)

  • Cristian (30 iulie – 1 august)

Până la finalul campaniei, Caravana ECOTIC va vizita 15 localități sibiene.

 

***Pentru preluarea de la domiciliu a echipamentelor voluminoase (TV, frigidere, mașini de spălat), locuitorii localităților vizitate sunt invitați să sune la numărul de telefon 0732.148.550, în intervalul orar 10:00 – 17:00, în prima zi de campanie pentru fiecare localitate, urmand ca preluarea sa fie facuta în cursul zilei următoare.

 

Pentru mai multe detalii, www.ecotic.ro.

Dacă îți place să știi ce se întâmplă în Sibiu și în județul Sibiu, dă-ne un LIKE pe pagina SIBIUNEWS de pe FACEBOOK!

Anunt Facebook

ziare ziare.org