Grațiela Gavrilescu, Ministrul Mediului a venit în inspecție la fostul de pozit de deșeuri industriale periculoase de la Șomârd

Prefectul județului Sibiu, Lucian Radu, a însoțit-o, joi, 5 octombrie, pe doamna Grațiela Gavrilescu, ministrul Mediului, într-o vizită care a avut drept scop o inspecție la fostul depozit de deșeuri industriale periculoase de la Șomârd, comuna Tîrnava, care a fost închis la 31 august.


“Este un eveniment extrem de important pentru România. Este primul depozit de deșeuri industriale periculoase care s-a închis și care era în procedură de infringement cu care suntem la Curtea Europeană de Justiție. Pentru că agentul economic și-a îndeplinit toate obligațiile de mediu și a făcut închiderea conform legii în vigoare, am făcut deja demersurile ca depozitul de la Târnava să fie scos de pe lista procedurii de infringement și inclusiv am făcut apărarea și întâmpinarea la Curtea Europeană de Justiție pentru ca acest depozit să fie scos definitiv. Eu nu am decât laude pentru toți cei care au fost implicați în acest procedeu, începând de la operatorul în cauză, dar și pentru autoritățile locale care știu sigur că l-au ajutat la momentul oportun, conform legii. Sper să fie etalon și pentru celelalte depozite industriale din țară, care urmează să fie închise. Atâta timp cât suntem responsabili, lucrurile se fac temeinic și bine”, a declarat, cu această ocazie, ministrul Mediului.
Demn de reținut, depozitul de la Tțrnava a funcționat peste 20 de ani și a avut o capacitate de 100.000 de tone.

IMPORTANT: Zona va fi monitorizată în următorii 20 de ani.

 

Sursa foto: Institutia Prefectului - Judetul Sibiu

 

 

 

 

 

Dacă îți place să știi ce se întâmplă în Sibiu și în județul Sibiu, dă-ne un LIKE pe pagina SIBIUNEWS de pe FACEBOOK!

alis reclama 420x300

Anunt Facebook

ziare ziare.org