O țâră mai... verde pentru sibieni! CE PLANURI AU AUTORITĂȚILE?!

Primăria Sibiu a pregătit o amplă acțiune de plantare pentru această toamnă!

Astfel, așteaptă să prindă rădpcini... în orașul de pe malurile Cibinului un număr de 240 de arbori ornamentali (arțari, pruni ornamentali, ulmi, catalpe, tei, mesteceni, glădițe, meri ornamentali, salcâmi), 1.500 de arbuști ornamentali (Spireea, Deutzia, Weigella, Aronia, Chaenomeles, Hibiscus, Berberis) și aproximativ 10.000 de butași de gard viu. De asemenea, așa cum anunță reprezentanții Primărieie, o suprafață de aproximativ 6.000 mp va fi gazonată.

Până în prezent au fost plantați arbori și arbuști în cartierul Dioda, Reșița II și pe strada Principatele Unite și în cartierul Hipodrom. Plantările vor continua în cartierul Hipodrom, pe Aleea Frații Buzești, pe Aleea Turnu Roșu și pe Aleea Biruinței, dar și pe străzile proaspăt modernizate, precum și în alte parcuri și zone verzi din oraș.

De asemenea, serviciul de resort al Primăriei înlocuiește în această perioadă plantele anuale cu cele bienale în sensurile giratorii și în spațiile verzi, pentru aceasta fiind pregătiți 60.000 de bulbi de lalele, 50.000 panseluțe și aproximativ 2.000 plante perene.

 

Dacă îți place să știi ce se întâmplă în Sibiu și în județul Sibiu, dă-ne un LIKE pe pagina SIBIUNEWS de pe FACEBOOK!

alis reclama 420x300

Anunt Facebook

ziare ziare.org