COPII, NATURĂ, INIȚIATIVE FAINE... Ce a făcut anul trecut Asociația "Joaca de ecologia"?!

Ce FRĂȚIE FAINĂ între prunci, natură, și oameni cu idei strălucite!!! Circa 400 de copii sibieni au devenit prieteni ai naturii anul trecut, prin lectură, muzică, teatru și activități ecologice.  Asociația "Joaca de ecologia" a distribuit în Sibiu peste 300 de exemplare din cele două cărți lansate în 2017, "Prietenii naturii" și "Pădurea de brazi a copiilor". Pe lângă aceste cărți, ONG-ul a organizat și inițiativa "Curățenia cu cei mici în Parcul Sub Arini" și diverse ateliere cu tematica naturii.

 

Demn de amintit, Cartea "Prietenii naturii" a fost lansată în martie 2017 și prezintă povestea lui Tudor, un băiețel care își ajută părinții să ecologizeze parcul central din orașul său, fiind răsplătit de către pădure și animalele ei cu elemente din natură cu puteri magice. La rândul său, își încurajează colegii de grădiniță să iubească mediul înconjurător. 

"Pădurea de brazi a copiilor" a fost lansată în noiembrie 2017. Cartea prezintă povestea unui băiețel care alege, de Crăciun, să salveze brazii, încurajându-și prietenii să procedeze la fel. Astfel, cu toții ajung, în primăvară, să își replanteze brăduții cu rădăcină, într-o pădure a copiilor, care să dăinuie peste ani și care să marcheze viitorul verde al generațiilor următoare.

Totodată, acțiunea "Curățenie cu cei mici în parcul Sub Arini" a reunit peste 60 persoane în luna iulie 2017, printre care și familia actriței Ofelia Popii. 

Dar inițiativele de acest gen continuă și în acest an! Pentru 2018, "Joaca de ecologia" își propune să lanseze cartea "Delfinii înoată liber", să continue acțiunile de ecologizare a parcului central din Sibiu și să organizeze diverse inițiative prin care să încurajeze copiii să găsească soluții la problemele curente de mediu.

IMPORTANT: Persoanele care doresc să sprijine astfel de proiecte pot direcționa 2% din impozitul pe venit aferent anului 2017 în beneficiul organizației, completând formularul 230 cu datele asociației, sau prin donații în contul: RO10RNCB0284153263790001. Formularul 230 este disponibil pentru tipărire pe pagina de internet www.joacadeaecologia.ro, secțiunea "Donează".

Dacă îți place să știi ce se întâmplă în Sibiu și în județul Sibiu, dă-ne un LIKE pe pagina SIBIUNEWS de pe FACEBOOK!

alis reclama 420x300

Anunt Facebook

ziare ziare.org