FĂ ȘI TU UN BINE NATURII: În 24 martie, 170 de voluntari sunt chemaţi la o nouă plantare la Arpaşu!

Natura are nevoie să fie îngrijită, respectată, iubită. Fiecare gest al nostru contează!!!

Asociaţia Cu Verdele-n SUS invită iubitorii de natură să i se alăture sâmbătă, 24 martie, la o acţiune de plantare în comuna Arpaşu de Jos, judeţul Sibiu. Pădurea de la Arpaşu, cunoscută şi sub denumirea de Pădurea Voluntarilor, are nevoie de ajutor pentru a ieşi cu bine din iarnă.

 

 

IMPORTANT: Se caută 170 de voluntari energici care să planteze 2500 de puieţi de stejar, frasin şi paltin. Cei 10.000 de copaci plantaţi împreună în 2016, printr-o acţiune care a adunat peste 450 de voluntari într-o singură zi, au nevoie de grijă continuă, pentru a duce la bun sfârşit crearea unei păduri mature de foioase. Anul trecut a fost unul greu, cu un îngheţ apărut imediat după deschiderea mugurilor, iar acum asociaţia e nevoită să înlocuiască 25% dintre puieţi.

Cu Verdele-n SUS va asigura toate cele necesare desfăşurării cu succes a acţiunii de plantare: transport cu autocarul, unelte, apă şi ceai, o masă caldă şi un mic spectacol surpriză la final. Voluntarii sunt invitaţi să se înscrie pe site-ul asociaţiei www.verdelesus.ro pentru a participa la acţiune şi să vină cu haine potrivite pentru vremea de afară, cu bună-dispoziţie şi energie pozitivă. 

Demn de luat în seamă, acţiunea de plantare din 24 martie reprezintă al şaptelea eveniment din amplul proiect “Să creştem o pădure!” prin care asociaţia Cu Verdele-n SUS şi-a propus să transforme 2 hectare de păşune neutilizabilă într-o tânără pădure de foioase. Plantarea iniţială a avut loc în aprilie 2016, iar de atunci asociaţia a organizat acţiuni periodice de îngrijire şi completare, pentru a se asigura ca pădurea va supravieţui şi va ajunge în condiţii cât mai bune la maturitate. Pasul final va fi înscrierea pădurii de la Arpaşu în Fondul Forestier.

Principalul scop al proiectului “Să creştem o pădure!”, dincolo de creşterea propriu-zisă a pădurii, este implicarea activă a comunităţilor locale şi responsabilizarea publicului larg faţă de natură. Ţinând cont de contextul naţional actual şi modificările legislative care afectează pădurile din România, sunt cu atât mai importanteproiectele care îşi aduc aportul la creşterea fondului forestier prin acţiuni directe şi la procesul de educare cu privire la importanţa conservării pădurilor.

 

Andrei Șoroagă, președinte Cu verdele-n SUS: “De 3 ani de zile, prin acţiunile noastre, vrem să arătăm că se poate face ceva, că putem fi mai mult decât simpli privitori de pe margine. Odată cu creşterea acestei păduri creştem şi noi, mai verticali, mai buni, devenind o comunitate puternică, informată, şi având un rol activ în protejarea pădurilor.”

 

Un alt fapt demn de remarcat este că, pentru implementarea proiectului, Cu Verdele-n SUS a participat de două ori consecutiv la evenimentul sportiv de strângere de fonduri Maraton Sibiu, unde a mobilizat sute de alergători şi a strâns fondurile necesare pentru acoperirarea cheltuielilor de organizare. De asemenea, asociația primește sprijin constant din partea Primăriei comunei Arpaşu de Jos. 

La acțiunea de plantare din 24 martie, suntem susţinuţi de compania GLS şi avem alături prietenii Cu verdele-n SUS: Fundaţia Comunitară Sibiu, Asociaţia Prietenii Mocăniţei și voluntarii SMURD Sibiu.

 

***

Cu verdele-n SUS încearcă prin proiectele pe care le dezvoltă să-şi aducă aportul la creşterea fondului forestier naţional prin implementarea de soluţii directe (acţiuni de plantare/ împădurire) şi la procesul de educare şi responsabilizare a publicului larg cu privire la importanţa protejării pădurilor.

 

Asociația s-a format ca grup de iniţiativă în toamna anului 2014 cu scopul de a se implica activ în protejarea pădurilor din judeţul Sibiu. Considerăm că este foarte important ca generaţiile viitoare să se bucure de tot ceea ce are de oferit natura, pornind de la premisa că pădurea este un ecosistem valoros, ce merită toate eforturile noastre pentru a fi conservat.

Dacă îți place să știi ce se întâmplă în Sibiu și în județul Sibiu, dă-ne un LIKE pe pagina SIBIUNEWS de pe FACEBOOK!

alis reclama 420x300

Anunt Facebook

ziare ziare.org