ATENȚIE! Amenzi mari, la Sibiu, pentru depozitarea necorespunzătoare a deșeurilor din construcții!

Poliția Locală și Serviciul de Management și Monitorizare a serviciilor de Salubrizare desfășoară controale în SIBIU pentru a depista șantierele pe care nu se respectă obligația încheierii unui contract cu o firmă specializată pentru gestionarea deșeurilor rezultate din construcții și demolare, așa cum este specificat în Legea nr.211/2011 privind regimul deșeurilor.

Conform Regulamentului județean de salubrizare, persoanele fizice pot contracta aceste servicii numai de la operatorul județean de salubritate – SC Soma SRL (date de contact pe www.somasibiu.ro), acest operator având exclusivitate. Persoanele juridice pot contracta aceste servicii de la orice operator autorizat.

Așa cum confirmă autoritățile, doar în ultima lună au fost verificate de către inspectorii municipalității peste 100 de șantiere. În 20% dintre cazuri proprietarii verificați aveau contracte încheiate cu firme specializate, 50% s-au conformat în urma controalelor și somațiilor, restul de 30% fiind monitorizați încă pentru intrarea în legalitate.

 

În cazul în care nu se încheie astfel de contracte, legea menționată prevede amenzi mari:

  • persoanelor fizice - între 1000 și 2000 de lei
  • persoanelor juridice – între 20.000 și 40.000 de lei.

 

MUSAI SĂ ȘTIȚI: Cetățenii care aruncă deșeurile pe terenurile publice riscă amenzile prevăzute de HCL 210/2001:

  • Persoanele fizice - între 800-1000 lei
  • Persoanele juridice - între 1000 și 2500 lei

Poliția Locală a aplicat în ultima perioadă 25 amenzi pentru astfel de contravenții, iar controalele vor continua în toate cartierele sibiene.

 

 

Dacă îți place să știi ce se întâmplă în Sibiu și în județul Sibiu, dă-ne un LIKE pe pagina SIBIUNEWS de pe FACEBOOK!

alis reclama 420x300

Anunt Facebook

ziare ziare.org