Arborele Anului 2020 din România: Propus, un brad multisecular de la Gura Râului


„Bradul multisecular de la Gura Râului, județul Sibiu, va reprezenta România la festivitatea de decernare a Arborelui European al Anului 2020 (European Tree of the Year 2020).

Chiar dacă al nostru copac nu va urca pe podium, este important ca România să fie alături de celelalte țări europene, atrăgând atenția asupra fenomenului de exploatare excesivă a pădurilor și, în special, a arborilor seculari.
În momentul în care se va da startul la votul arborilor europeni, dumneavoastră, dragi români de pretutindeni, veți fi invitați să votați bradul nostru maiestuos și multisecular, pe site-ul European Tree of the Year 2020. Veți vedea pe site arbori spectaculoși înscriși în acest concurs, însă… în ciuda aspectului, aceștia nu provin din medii sălbatice de pădure virgină, așa cum numai în România mai poți găsi. Ne bazăm pe dvs. și vă mulțumim pentru susținerea pădurilor din România.
Cu mulțumiri și încredere, vă așteptăm la vot într-un număr cât mai mare, odată cu deschiderea campaniei de votare a Arborelui European al Anului 2020 (European Tree of the Year 2020). În numele echipei Arborele Anului 2020 din România, Gabriela Manea”.

Potrivit sursei, „Povestea bradului de 500 de ani nu este foarte cunoscută, nici de către localnicii din zona Sibiului și nici de către turiști, dar după ce o auzi, cu siguranţă vei fi tentat să mergi la Gura Râului, să vezi cu ochii tăi uriaşul de peste 40 de metri înălţime. Legenda spune că, pe vremuri, în acest loc trăia un ciobănaş care avea 10 oi, ce păşteau într-o poieniţă de pe malul Cibinului. Într-o zi, când cerul s-a întunecat năprasnic, ciobănaşul și-a adăpostit oiţele speriate la adăpostul unui copac, iar el s-a acoperit cu cojocul şi s-a culcat sub un brad. Când s-a trezit, furtuna se oprise, dar oiţele dispăruseră. După căutări zadarnice, disperat, păstorul s-a așezat sub brad şi a început să se roage cu lacrimi la Dumnezeu, să-l ajute să găsească animalele pierdute. A adormit plângând, iar când s-a trezit, a rămas uimit, văzând că bradul sub care se rugase, crescuse foarte înalt şi gros. Tânărul s-a urcat în vârful bradului, de unde a văzut oiţele care pășteau departe, într-o poiană. Întors acasă, i-a povestit mamei ce i s-a întâmplat, iar aceasta, mergând la biserică, a transmis povestea mai departe, şi celorlalţi săteni, iar aceştia au hotărât să nu taie niciodată acel brad”.

Postarea este publicată pe pagina de Facebook Arborele Anului 2020 din România. HAI SĂ SUSȚINEM MÂNDRUL BRAD DELA GURA RÂULUI!

Sursa foto: Arborele Anului 2020 din România

Dacă îți place să știi ce se întâmplă în Sibiu și în județul Sibiu, dă-ne un LIKE pe pagina SIBIUNEWS de pe FACEBOOK!

alis reclama 420x300

Anunt Facebook

ziare ziare.org