COPIII SUNT FLORILE PE CARE DOMNUL LE ȚINE LA PIEPT. Peste 120 de elevi din județul Sibiu la faza județeană a OLIMPIADEI DE RELIGIE

E SEMN BUN! Peste 120 de elevi de la școlile și liceele din județul Sibiu au participat sâmbătă, 18 martie, la etapa județeană a Olimpiadei de Religie. Elevii și cadrele didactice au fost binecuvântați de Înaltpreasfințitul Laurențiu, Arhiepiscopul Sibiului și Mitropolitul Ardealului.

Concursul a avut loc la Școala Gimnazială „Nicolae Iorga” din Sibiu, unde cei peste 120 de elevi au venit pentru a-și pune în valoare cunoștințele acumulate în timp la ora de religie și la activitățile extrașcolare prevăzute de această disciplină, cu credință și încredere. Elevii au fost însoțiți de cadrele didactice care i-au îndrumat și pregătit pentru olimpiada județeană de religie și au avut posibilitatea să-și demonstreze pregătirea consistentă pentru participarea la acest concurs.

Concurenții au primit, înainte de a se apuca de scris, binecuvântarea IPS Mitropolit Laurențiu. Părintele Mitropolit i-a felicitat pentru dragostea față de această disciplină și față de Biserică.

„Am venit și anul acesta pentru a-i binecuvânta pe copiii care au intrat în competiție. Am văzut pe chipurile lor bucurie, curăție, sinceritate și dragoste față de Dumenzeu și toate acestea i-au adus la această competiție, ca să obțină ca binecuvântare rezultate remarcable. Meritul se datorează atât muncii lor, dar mai ales activității profesorilor de religie. În același timp i-am binecuvântat pe profesorii care au reușit să trimită mai mulți copii la această olimpiadă, elevi pe care i-au pregătit în cursul anului. I-am îndemnat pe copii să rămână mereu curați și sinceri, să se ferească de provocări exterioare care nu sunt spre folosul lor și să se folosească de toate cuceririle științei moderne spre folosul lor, spre bucuria părinților, a Bisericii și spre slava lui Dumnezeu”, a spus ierarhul.

IPS Mitropolit Laurențiu le-a vorbit cu duh elevilor și... le-a oferit cărți de rugăciune, iconițe, calendare și... dulciuri.

Interes față de ora de religie

demn de precizat, alături de IPS Mitropolit s-au aflat inspectorul școlar general al județului Sibiu, prof. Ștefan Firu, inspectorul de Religie, prof. Gabriela Frățilă, inspectorul pentru învățământ din cadrul Arhiepiscopiei Sibiului, dr. Sorin Joantă, precum și conducerea unității școlare gazda evenimentului. Cadrele didactice și oaspeții și-au exprimat mulțumirea față de interesul elevilor pentru această olimpiadă și pentru ora de religie.

„Mă bucur să văd că numărul celor care se prezintă la olimpiada de religie crește de la un an la altul. Este o onoare și o plăcere să-l avem între noi pe Înaltpreasfințitul Părinte Mitropolit Laurențiu și cred că pe copii i-a stimulat foarte mult prezența Înaltpreasfinției Sale. Aștept cu interes să vedem cât de bine s-au pregătit elevii și sperăm să avem cât mai mulți reprezentanți la faza națională a olimpiadei”, a declarat inspectorul școlar general Ștefan Firu, potrivit unui comunicat al Mitropoliei Ardealului.

 

 

Sursa foto: mitropolia-ardealului.ro

Dacă îți place să știi ce se întâmplă în Sibiu și în județul Sibiu, dă-ne un LIKE pe pagina SIBIUNEWS de pe FACEBOOK!

loading...

 

ziare ziare.org