O REALITATE CRUNTĂ: Suntem campioni la ABANDONUL ȘCOLAR

 

ÎNGRIJORĂTOR: România se află pe un nefericit loc trei în Uniunea Europeană în ceea ce priveşte statisticile despre abandonul şcolar, după cum reiese din cele mai noi date EUROSTAT.

 

Ţările cu cele mai mari rate ale abandonului şcolar înregistrate anul trecut au fost: Malta, cu 19,6 la sută, Spania cu 19 procente şi România cu 18,5 la sută. La polul opus se află Croaţia, Lituania şi Slovenia.

Demn de amintit, de semenea, este că potrivit analizelor Departamentului Comisiei Europene de Statistică, în ultimii 10 ani, numărul celor care renunţă la şcoală a scăzut în toate statele membre, pentru care există date disponibile. Excepţie fac Cehia, România şi Slovacia, unde acesta a crescut. La nivelul Uniunii Europene, ponderea celor care au abandonat anticipat şcoala a scăzut de la 17% în 2002 la 10,7% în 2016.

*Ţinta pentru 2020 este reducerea ratei abandonului şcolar în UE, sub pragul de 10%.

Potrivit raportului citat de .romania-actualitati.ro, în cazul României, abandonul școlar a urcat de la 17,9%, în 2006, la 18,5%, în 2016.

 

La asemenea statistici, ar fi fost de așteptat măcar ceva declarații din partea ministrului de resort sau a vreunui secretr de stat și poate că n-ar strica, pe parcursul anului școlar, domnii de acolo, de la București, din birourile cu mobilă și aparatură ultramodernă să coboare o țâră prin țară, prin școlile care mi sunt și nu prea pe la sate, pe la familiile cu mulți copii care abia își duc traiul, pe la primarii care au în grijă sate izolate și familii nevoiașe ori școli care stau să cadă...  

Dacă îți place să știi ce se întâmplă în Sibiu și în județul Sibiu, dă-ne un LIKE pe pagina SIBIUNEWS de pe FACEBOOK!

Anunt Facebook

ziare ziare.org