EVENIMENT: Ziua Europeană a Limbilor moderne celebrată la Colegiul Economic „GEORGE BARIȚIU”

La inițiativa Consiliului European din Strassbourg, Ziua Europeană a Limbilor Moderne este celebrată în fiecare an, pe data de 26 septembrie, începând din anul 2001.

În acest sens, data de 26 septembrie 2017 a devenit o zi festivă și pentru tinerii liceeni ai Colegiului Economic George Barițiu din Sibiu care, alături de profesorii lor, au celebrat Ziua Europeană a Limbilor Moderne.

 

Așa cum am aflat de la Prof. Teodora Vidrighin- Responsabil Comisia de Evaluare și Asigurare a Calității CEGB, scopul acestei inițiative a fost și este acela de a promova diversitatea lingvistică și culturală a Europei, dar și de a încuraja învățarea limbilor moderne pe tot parcursul vieții.

”Deși Colegiul Economic George Barițiu este un liceu cu filieră tehnologică – mărturisește responsabilul Catedrei de Limbi moderne, prof. Ioana Gabriela Matiu- încercăm, și prin astfel de manifestări, să sensibilizăm elevii asupra importanței dezvoltării competențelor lingvistice într-o limbă de circulație internațională”.

Programul dedicat, în acest scop, celebrării Zilei Europene a Limbilor moderne a cuprins recitaluri de muzică engleză, prezentări de proiecte lucrate în echipă, realizări de panouri cu tematică variată (turism, gastronomie, forme de salut în cele 3 limbi studiate de elevii colegiului- engleză, germană și franceză), prezentări PowerPoint. De asemenea, lecția deschisă, susținută de doamna profesor Ștefania Stoian, i-a purtat, pe toți cei prezenți în Amfiteatrul liceului, prin istoria, cultura și geografia țărilor în care se vorbește limba engleză. Lecția a avut un caracter interactiv, comunicarea implicând și motivând inclusiv auditoriul în a oferi un răspuns întrebărilor referitoare la cultura și civilizația anglo-saxonă.

Demn de luat în seamă, prezentă la manifestare, conducerea colegiului sibian, prin vocea doamnei director Roșca Daniela, a încurajat demersul elevilor îndrumați de cadrele didactice, felicitându-i deopotrivă pentru inițiativa lăudabilă de a comunica exclusiv în limba engleză în special, dar și franceză și germană pe întreaga durată a derulării activității. Meritele revin prioritar elevilor din clasele: a IX-a A (prof. coordonator Ștefania Narghita Stoian), a XI-a A (prof. coordonator Răulea Steluța Mihaela), a XII-a A (prof. coordonator Ioana Gabriela Matiu), a IX-a G (prof. Daniela Camelia Nițurad), a X-a C (prof. coordonator Mihaela Lupu) și a XII-a B (prof. coordonator Streza Elena).

Felicitări tuturor!

Dacă îți place să știi ce se întâmplă în Sibiu și în județul Sibiu, dă-ne un LIKE pe pagina SIBIUNEWS de pe FACEBOOK!

Anunt Facebook

ziare ziare.org