Cercul Pedagogic al Educatoarelor, la Săliște. O LECȚIE de pus în cartea de aur a Școlii Românești de-acum...


Pentru Liceul din Săliște a fost onoare să găzduiască joi, prima ședință a Cercului Pedagocic al Educatoarelor, sub coordonarea doamnei Cristina Ilies Dadarlat.

 

Dascăli inspirați-oameni frumoși, copii educați, spirit, dragoste, har și... pui faini de Românie. Aici, în Salonul Ardealului, pe drept venerat de Iorga, Blaga sau alți mari învățați.

Un Cerc Pedagogic. O activitate-eveniment care a lumina prin harul doamnelor educatoare care, iată, fac CINSTE tradiției învățământului secular de aici, din miez de Mărginime. Priviți pruncii și roadele muncii, dibăciei și bucuriei lor de a pune în lumină ceea ce le dăriesc dascălii lor minunați, în fașa cărora, pe această cale facem și noi o reverență și aplaudăm strădania și dăruirea cu care ne dăruiesc... viitorul: copii aceștia purtători de Românie și tradișie în inimă, copii de care avem atâta nevoie.

Priviți totul, luați seama la fiecare detaliu și veți înțelege, cu bucurie, cum se face ȘCOALĂ, încă din pruncie, AICI, în localitatea care a dat țării 11 academicieni și a avut dintotdeauna și are oameni de ispravă care sunt stindarde în comunitatea lor și nu numai.

Un Cerc Pedagogic. Inimi de prunci luminați și de dascăli numai buni săi pui în cartea de a aur a școlii românești. O activitate ca o poveste, reală, de-acum, o lecție prin sine înseși care grăieștede la sine...

 

foto: Liceul Săliște

Dacă îți place să știi ce se întâmplă în Sibiu și în județul Sibiu, dă-ne un LIKE pe pagina SIBIUNEWS de pe FACEBOOK!

alis reclama 420x300

Anunt Facebook

ziare ziare.org