Comunicarea dintre școală, primărie și comunitatea locală. Ce s-a întâmplat la COPȘA MICĂ

COPȘA MICĂ: Luni, 5 februarie 2018, a avut loc evenimentul “Şcoala și Comunitatea”, ajuns la cea de-a V-a ediție, ceea ce deschide, astfel, o săptămână dedicată în totalitate comunicării dintre școală, primărie și comunitatea locală.

 

Un eveniment, cu siguranță binevenit într-o comunitate consolidată, dar care, ca oriunde, are nevoie ca motorul ce ține vie legătură într școală, localnici, proiecte și viitor să funcționeze la parametri de nota 10. Și, de ce să nu recunoaștem, un eveniment cu atât mai necesar după ce, în ultimele zile, viața comunității de aici a fost tocmai sub semnul unei întâmplări (*scandalul profesorului de religie filmat de niste eleve și acuzat că se masturba) care a generat nu doar semne de întrebare, contre, anchete și opinii... care mai de care, dar care, trebuie pe deplin deslușit, astfel încât ȘCOALA, elevii, procesul educațional să nu mai aibă de suferit.

Programul inițiat în anul 2013 de dl. Primar Daniel Tudor Mihalache şi-a propus să prezinte, în mod transparent, locuitorilor orașului Copșa Mică, implicarea autorităţilor locale în activitatea instructiv-educativă desfășurată de instituțiile de învățământ din oraș şi modul în care este sprijinit financiar constant învăţământul copşean. Evenimentul de astăzi a cuprins o vizită la toate unităţile de învăţământ din oraş de la Grădiniţă până la Liceu, de către invitaţi, părinți și bunici (peste 50 de persoane). Peste tot, deșii elevi se află în vacanță, invitaţii au fost primiţi de gazde cu prezentări ale lucrărilor și investițiilor din anul trecut, al activităţilor pe care le desfăşoară anual în unităţile lor de învăţământ.
La punctul final al vizitei, Liceul Tehnologic “Nicolae Teclu” Copșa Mică, participanţii (elevi, părinți, cadre didactice, reprezentanți ai autorităților și organizațiilor locale) au concluzionat că între instituțiile de învățământ din oraș, autorități și părinți, există o bună colaborare, menită să asigure nivelul de educație prin care şcolarii din oraș și comunele învecinate, să poată accede la nivelurile superioare de învățământ sau pe piața muncii!

Dacă îți place să știi ce se întâmplă în Sibiu și în județul Sibiu, dă-ne un LIKE pe pagina SIBIUNEWS de pe FACEBOOK!

alis reclama 420x300

Anunt Facebook

ziare ziare.org