Vizită în Turcia, pentru oficialii Școlii ”Ioan Ban-Dascălu” din Poiana Sibiului, în cadrul unui proiect Erasmus+

În perioada 14-18 mai 2018 Școala Gimnazială ” Ioan Ban-Dascălu” Poiana Sibiului, reprezentată de profesorii Fântână Radu Vasile, Radu Mircea și Radu Maria Cornelia a participat  în Istanbul la cea de-a patra  mobilitate de formare/predare/învăţare din cadrul programului Erasmus+, KA 2, parteneriate strategice doar între şcoli - „Invention and Cultural Behaviour”.

 

Gazda acestui eveniment a fost Haci Hatice Bayraktar Anadolu Lisesi, iar alături de țara gazdă au mai participat elevi și profesori din Italia, Spania, Lituania, Polonia și Slovenia. Timp de cinci zile s-au desfășurat activități interesante pe tema medicinei și farmaciei. Întâlnirea de proiect a debutat, ca de obicei, cu vizitarea instituției, urmat de  discursul directorului școlii gazdă, care a adresat un cuvânt de bun venit tuturor participanților. Fiecare școală parteneră a pregătit o prezentare care a vizat elogierea unei personalități marcante ce a avut contribuții însemnate la dezvoltarea medicinei sau a farmaciei.      

Profesorii însoțitori alături de elevi au aflat mai multe despre sistemul de învațământ din Turcia și au participat la diverse activități desfășurate în școala parteneră. În cadrul proiectului au fost vizitate Facultatea de Medicină și Farmacie din Istanbul, Muzeul Miniaturk, iar elevii și profesorii au avut posibilitatea de a afla mai multe despre cultura, istoria și obiceiurile Turciei prin vizitarea orasului Istanbul.

Participarea la acest tip de program Erasmus+, parte­neriate strategice între şcoli, cu finanţare europeană, permite un schimb benefic de experienţe între factorii implicaţi în procesul educativ şi schimburi culturale între ţările partenere participante în proiect. 

Director, Prof. Fântână Radu Vasile

Dacă îți place să știi ce se întâmplă în Sibiu și în județul Sibiu, dă-ne un LIKE pe pagina SIBIUNEWS de pe FACEBOOK!

alis reclama 420x300

Anunt Facebook

ziare ziare.org