Școala Gimnazială ”Ioan Ban-Dascălu” din Poiana Sibiului, implicată într-un amplu proiect educațional internațional

 

În perioada 14-18 mai 2018 Școala Gimnazială ” Ioan Ban-Dascălu” Poiana Sibiului, reprezentată de profesorii Fântână Radu Vasile, Radu Mircea și Radu Maria Cornelia a participat în Istanbul la cea de-a patra mobilitate de formare/predare/învăţare din cadrul programului Erasmus +, KA 2, parteneriate strategice doar între şcoli - „Invention and Cultural Behaviour” .

Gazda acestui eveniment a fost Haci Hatice Bayraktar Anadolu Lisesi, iar alături de țara-gazdă au mai participat elevi și profesori din Italia, Spania, Lituania, Polonia și Slovenia. Așa cum aflăm de la directorul școlii, Prof. Fântână Radu Vasile, timp de cinci zile s-au desfășurat activități interesante pe tema medicinei și farmaciei.

Întâlnirea de proiect a debutat, ca de obicei, cu vizitarea instituției, urmat de  discursul directorului școlii gazdă, care a adresat un cuvânt de bun venit tuturor participanților. Fiecare școală parteneră a pregătit o prezentare care a vizat elogierea unei personalități marcante ce a avut contribuții însemnate la dezvoltarea medicinei sau a farmaciei.     

Cu această ocazie, profesorii însoțitori alături de elevi au aflat mai multe despre sistemul de învațământ din Turcia și au participat la diverse activități desfășurate în școala parteneră.În cadrul proiectului au fost vizitate Facultatea de Medicină și Farmacie din Istanbul, Muzeul Miniaturk ,iar elevii și profesorii au avut posibilitata de a afla mai multe despre cultura, istoria și obiceiurile Turciei prin vizitarea orasului Istanbul.

Demn de apreciat, participarea la acest tip de program Erasmus +, parteneriate strategice între şcoli, cu finanţare europeană, permite un schimb benefic de experienţe între factorii implicaţi în procesul educativ şi schimburi culturale între ţările partenere participante în proiect.

 

Dacă îți place să știi ce se întâmplă în Sibiu și în județul Sibiu, dă-ne un LIKE pe pagina SIBIUNEWS de pe FACEBOOK!

alis reclama 420x300

Anunt Facebook

ziare ziare.org