INIȚIATIVĂ DE NOTA 10: Elevii care sunt scutiți de efort la Educație Fizică vor putea învăța ȘAH

Ministrul Educației, Valentin Popa, ESTE DE ACORD: Potrivit unei faine inițiative, elevii care sunt scutiți de efort la orele de educație fizică, vor putea practica... ȘAHUL. Și pentru că proiectul este unul extrem de apreciat de toți factorii implicați, se pare că, deja, 2500 de profesori au fost instruiți în acest sens și vor preda șahul celor mici.

 

*„Şahul este piatra de încercare a inteligenţei”. (Goethe)

"Anunţăm, cu satisfacţie, faptul că introducerea şahului în sistemul românesc de învăţământ are o nouă componentă. Ne referim la faptul că elevii scutiţi de efort la orele de educaţie fizică vor face şah. Legat de acest subiect, ministrul Educaţiei Naţionale, profesorul universitar Valentin Popa a răspuns luni favorabil solicitării formulate în acest sens de Sorin Iacoban, preşedintele Federaţiei Române de Şah, şi Ionuţ Dobronăuţeanu, preşedinte adjunct al Federaţiei Europene de Şah. Reamintim, în context, că pregătirea cadrelor didactice va fi făcută în colaborare cu Casa Corpului Didactic. Până în prezent, un număr de 2.500 de profesori de educaţie fizică şi sport au fost deja pregătiţi în acest sens", se precizează într-un comunicat oficial.

"Este un proiect pe care îl apreciez ca fiind extraordinar. Spun aceste cuvinte, deoarece sunt puţini cei care şi-au pus problema ce fac elevii care sunt scutiţi de orele de educaţie fizică", a declarat ministrul Valentin Popa, citat de stiripesurse.ro.

Prin intermediul programului intitulat "Educaţie prin şah", 500 de şcoli din întreaga ţară au primit 5.000 de seturi de şah, dar şi manuale.

Voltaire spunea că „Şahul face cinste spiritului omenesc”.

Dacă îți place să știi ce se întâmplă în Sibiu și în județul Sibiu, dă-ne un LIKE pe pagina SIBIUNEWS de pe FACEBOOK!

alis reclama 420x300

Anunt Facebook

ziare ziare.org