GAFELE SE ȚIN LANȚ! Inimă nu fii de piatră, că te-au pus în partea... dreaptă! După manualele de Geografie și Istorie, la... CORIGENȚĂ și manualul de BIOLOGIE pentru clasa a VI-a

ABSOLUT INACCEPTABIL! Greșeli după greșeli apar, din nefericire, și în manualul de Biologie de clasa a VI-a, care a văzut lumina tiparului de editura Ministerului Educației.

 

Spre exemplu, greșeli flagrante sunt prezente la capitolul legat de inimă și ficat. La pagina 19, organele sunt reprezentate greșit (de exemplu, inima este în... partea dreaptă!).

Ilustrații greșite sunt și cele legate de lobii plămânilor, dar și de reprezentarea traseului urinei și locul rinichilor în organism.

O altă GAFĂ este cea privind lungimea vaselor de sânge: acestea au când 160.000, când... 96.000 de kilometri.

Potrivit constatărilor digi24.ro, apare și... o confuzie între mucegai și paraziți; în plus sunt menționate concepte ca “orific” (în loc de ORIFICIU) sau lob “interior” (în loc de inferior) al plămânului. Vorbim, așadar,de manualul de Biologie de clasa a VI-a scos de editura Ministerului Educației, din care ar trebui să învețe elevii începând de săptămâna viitoare. Mai mulți profesori au remarcat și faptul că manualul conține numeroase greșeli garmaticale DE NEIERTAT, evident, pentru O CARTE, UN MANUAL...

 

Foto: Manuale.edu.ro

Dacă îți place să știi ce se întâmplă în Sibiu și în județul Sibiu, dă-ne un LIKE pe pagina SIBIUNEWS de pe FACEBOOK!

alis reclama 420x300

Anunt Facebook

ziare ziare.org