Elevii din ciclurile primar şi gimnazial primesc lapte, corn și mere în prima zi după vacanța de iarnă

 

Începând de luni, 14 ianuarie 2019, copiii din grădinițele cu program normal și elevii din clasele 0-VIII vor primi produse lactate și de panificație, precum și mere(sau mere şi pere).

 

Consiliul Județean Sibiu a semnat în 18 și 28 decembrie 2019 contractele de furnizare și distribuție pentru aceste produse, după cum urmează:

 

Potrivit informaţiilor furniyate de autorităţile judeţene, pentru lapte și produse lactate, contractul este încheiat cu firma SC SIMULTAN SRL (județul TIMIȘ), prețul final per unitate fiind de 0,80 lei fără TVA. Firma va asigura aceste produse pentru toate cele trei zone în care a fost împărțit județul Sibiu.

Pentru furnizarea fructelor, colaborarea va fi cu firma SC PRIORITAR IMPEX SRL (județul Hunedoara), prețul final per produs fiind de 0,55 lei fără TVA. Firma va asigura aceste produse pentru toate cele trei zone în care a fost împărțit județul Sibiu.

Pentru produse de panificație:

  • pentru zona 1- firma SC ISIS-PAN SRL (județul Dolj), preț final per produs 0, 50 lei fără TVA,
  • pentru zona 2- firma SC LOGISTIC MEDIA POP ART SRL (județul Alba), preț final per produs 0, 49 lei fără TVA
  • pentru zona 3- Asocierea SC GTPD SRL (județul Ilfov) – lider de asociere, şi SC Biscotto SRL preț final per produs 0,51 lei fără TVA

Conform contractelor, pe parcursul unei săptămâni, copiii din judeţul Sibiu primesc două porţii de  mere/mere și pere cu o greutate minimă de 100 grame (în zilele de joi și vineri), două porţii de lapte UHT (în zilele de marți și miercuri) și o porție de produs lactat - iaurt cu minim 1,8% grăsime (în ziua de luni) şi cinci porţii de produse de panificaţie cu greutate de 80 grame (corn/baton, alternative cu biscuiți/covrigi din făină integrală fără adaos de zahăr sau îndulcitori şi alţi aditivi alimentar (livrare în ziua de luni și miercuri). Pentru diversificare, făina integrală folosită la prepararea produselor de panificaţie va conţine amestecuri de seminţe (floarea-soarelui, dovleac, susan, in şi/sau mac).

 

Dacă îți place să știi ce se întâmplă în Sibiu și în județul Sibiu, dă-ne un LIKE pe pagina SIBIUNEWS de pe FACEBOOK!

alis reclama 420x300

Anunt Facebook

ziare ziare.org