Bullyproof: Noua campanie anti-bullying, organizată de Consiliul Județean al Elevilor Sibiu

Un studiu desfășurat recent de Asociația „Salvați Copiii” aduce în prim-plan faptul că 1 din 4 elevi este constant victimă a bullying-ului din învățământul românesc. O chesiune cunoscută, însă tratată, din nefericire, cu neglijență, cu indiferenţă, chiar, de către decidenții sistemului.

 

Şi, totuşi... ŞCOALA nu înseamnă numai CARTE- matematică, chimie, biologie, fizică, limba română sau limbi străine. ŞCOALA înseamnă EDUCAŢIE, PRIETENIE, SOCIALIZARE, RESPECT. ŞCOALA poate şi trebuie să fie o a doua familie a elevului, nu un mediu rece, închis, în care violenţa şi lmbajul necivilizat să treacă neobservate, ca nişte obişnuiţe, ca nişte tare care, zice-se... călesc copilul sau adolescentul pe drumul vieţii.

În acest sens, Consiliul Județean al Elevilor din Sibiu a hotărât să ia atitudine prin intermediul unei noi campanii- pe cât de simplă, pe atât de unică și eficientă.

Bullyproof este un proiect născut din dorința martorilor de a spune STOP agresivității verbale sau fizice în rândul tinerilor.

Prima întâlnire din cadrul campaniei a avut loc pe data de 1 decembrie, într-un decor plăcut și liniștit, în incinta librăriei Humanitas. Elevii participanți și-au așternut experiențele personale pe hârtie, iar printre titluri se numără „Incult!”, „STOP!” sau „Fruntea sus!”, cuvinte care s-au regăsit ulterior pe chipul fiecărui autor ca mărturie a curajului. Fotografiile astfel obținute se regăsesc pe paginile de Facebook și Instagram ale structurii, alături de textele în variantă digitală.

Albumul campaniei a crescut în scurt timp în popularitate, devenind cea mai cunoscută postare a paginii CJE Sibiu, motiv pentru care iniţiatorii campaniei şi-au extins obiectivele, astfel încât noul semestru școlar să ofere elevilor, în continuare, șansa de a-și face poveștile auzite.

Detalii despre desfășurarea proiectului puteți găsi pe Facebook: Consiliul Județean al Elevilor Sibiu sau pe Instagram: @cje__sibiu.

Dacă îți place să știi ce se întâmplă în Sibiu și în județul Sibiu, dă-ne un LIKE pe pagina SIBIUNEWS de pe FACEBOOK!

alis reclama 420x300

Anunt Facebook

ziare ziare.org