FIECARE ELEV VA PRIMI CADOU UN GHIOZDAN CU RECHIZITE ȘI MANUALE LA ÎNCEPUT DE AN ȘCOLAR

 

O inițiativă bună: Ministrul Educației, Ecaterina Andronescu, anuntă că fiecare elev va primi un ghiozdan complet dotat, cu manuale și rechizite pentru un an școlar întreg, în valoare de 100 de euro. Mai mult, elevii vor primi chiar și vouchere pentru achizționarea unui echipament de sport, promite ministrul.

 

La drept vorbind, în fiecare an școlar, părinții cheltuie sume consistente pentru tot ceea ce înseamnă școală sau grădiniță, deși... învățământul obligatoriu este gratuit, conform Constituției.

Conform noilor declarații ale ministrului Educației, situația se va schimba, iar elevii vor primi la începutul fiecărui an școlar un ghiozdan cu toate rechizitele necesare, anunță o știre difuzată pe portalinvatamant.ro.

 

"Avem bani și pentru un proiect care nu a fost dezvoltat în anii anteriori și anume un ghiozdan complet pentru fiecare elev. Să asigurăm educația gratuită, așa cum spune Constituția. În acest ghiozdan trebuie să fie manualele pentru care se dă examen, limba română, matematică etc, și rechizitele care sunt necesare pe un an întreg. Nivelul este cam de 100 de euro pentru fiecare ghiozdan. Aici o să existe un echipament de sport, care se va acorda cu ajutorul unor vouchere, pentru că este foarte greu să cumperi pentru fiecare copil în parte", a transmis ministrul Educației, conform evz.ro.

 

 

Sursa foto: Europa FM

 

 

 

Dacă îți place să știi ce se întâmplă în Sibiu și în județul Sibiu, dă-ne un LIKE pe pagina SIBIUNEWS de pe FACEBOOK!

alis reclama 420x300

Anunt Facebook

ziare ziare.org