FAIN DE TOT! Preșcolarii sibienii cresc grădini în… Grădinițe!

INIȚIATIVĂ DEMNĂ DE LAUDĂ: Copiii din 5 grădinițe sibiene au început în această săptămână lucrul la amenajarea propriilor grădini de legume în curtea grădiniței, în cadrul proiectului „Grădina din grădiniță”.

 

Micuții au primit șorțulețe, seturi de grădinărit și stropitori, iar cu ajutorul specialiștilor din domeniu au sădit răsadurile și au plantat semințele cu multă grijă și… bucurie! Micii grădinari au la dispoziție și cărți de colorat în care li se explică într-un limbaj adecvat lor cum să întrețină o grădină de legume și de unde vor învăța să pună în practică două rețete culinare ușor de realizat.

În acest an activitățile se vor desfășura la Grădinița nr. 22, de pe Calea Poplăcii, la Grădinița Frații Grimm, de pe strada Oituz, la Grădinița nr. 29, de pe strada Negoveanu, la Grădinița nr. 36, de pe strada Constructorilor și la Grădinița nr. 43, de pe Aleea Streiu.

Aflat la cea de-a doua ediție, proiectul își propune să îi învețe pe cei mici cum să cultive legumele și plantele aromatice, dar și cum să mănânce sănătos.

Acțiunea este organizată de Asociația de Bun Gust și cofinanțată de Primăria Sibiu prin Agenda Comunității 2019.

Dacă îți place să știi ce se întâmplă în Sibiu și în județul Sibiu, dă-ne un LIKE pe pagina SIBIUNEWS de pe FACEBOOK!

alis reclama 420x300

Anunt Facebook

ziare ziare.org