Expoziția: „Același palat în lumini diferite”. La BRUKENTHAL

Palatul Brukenthal. O inimă în care bate... istoria, spiritul, cultura. Un muzeu, și mult, mult mai mult decât atât. În anul în ccre anivrsează două secole de existență, suntem invitați să-l cunoaște prin fotografii și... lumini... să-l descoperim și să-i gustăm farmecul, înțelesul și tălmăcirea frumosului prin intermediul... artei fotografice.


Fotografia artistică este o creație în acord cu viziunea fotografului, spre deosebire de fotografia descriptivă practicată în foto-jurnalism (al cărei obiectiv este un subiect specific sau un eveniment) ori fotografia comercială (al cărei obiectiv este promovarea unui produs sau a unui serviciu).
Fotograf de muzeu, Alexandru Olănescu și-a asumat de-a lungul timpului toate obiectivele de mai sus în documentarea patrimoniului și a evenimentelor din Muzeul Național Brukenthal sau în promovarea activităților emblematicei instituții. 
Cu prilejul acestei expoziții însă, ne propune o serie de imagini în care este ilustrată viziunea sa personală asupra Palatului Brukenthal. Deoarece între trendurile actuale din arta fotografică, lumina joacă rolul cel mai important, fotografiile lui Alexandru Olănescu ilustrează nu atât descoperirea unor aspecte noi ci momente irepetabile din viața palatului și a oamenilor în spațiile acestuia, după cu aflăm de la curatorul evenimentului, Dana Roxana Hrib. Diferite anotimpuri și momente ale zilei, aspecte de interior sau vederi exterioare, detalii sau imagini de ansamblu sunt evidențiate în culori calde și luminozități unice cu abordarea emoțională experimentată de o persoană care observă viața într-un spațiu familiar.

Locul desfășurării: Palatul Brukenthal, curtea interioară
Durata: 18.05 – 31.12.2017
Vernisaj: Joi, 18 mai, orele 12:00
Curator: Dana Roxana Hrib

Dacă îți place să știi ce se întâmplă în Sibiu și în județul Sibiu, dă-ne un LIKE pe pagina SIBIUNEWS de pe FACEBOOK!

loading...

 

ziare ziare.org