Fundația Michael Schmidt, contribuție de seamă la reabilitarea fațadei secundare a Palatului Brukenthal

Fundația Michael Schmidt organizează o conferință care precede demararea lucrărilor de reabilitare a fațadei secundare a Palatului Brukenthal.

 

Împreună cu Parohia Evanghelică, Fundația Michael Schmidt contribuie la reabilitarea Palatului, costurile lucrărilor ajungând până la aproximativ 35.000 euro.

Cum a luat naștere acest sprijin? Așa cum precizează reprezentanții fundației, prin apelul făcut de către Muzeul Brukenthal către Fundație, pentru a sprijni financiar restaurarea unuia dintre cele mai importante obiective din patrimoniul cultural săsesc. La urma urmelor, sprijinul este unul firesc, având în vedere că principalul scop al fundației este acela de a conserva și a proteja patrimoniul săsesc.

Demn de luat în seamă, în cadrul conferinței vor lua cuvântul personalități precum: domnul Michael H. Schmidt, Președintele Fundației Michael Schmidt, Prof.univ.dr. Sabin Adrian Luca, Directorul General al Muzeului Național Brukenthal și domnul Stephan Braune din partea Parohiei Evanghelice C.A. Sibiu.  

Evenimentul va fi găzduit în sala de consilii din Palat.

Dacă îți place să știi ce se întâmplă în Sibiu și în județul Sibiu, dă-ne un LIKE pe pagina SIBIUNEWS de pe FACEBOOK!

loading...

 

ziare ziare.org