DE ZIUA MUZEELOR: Despre... RESTAURAREA fațadei secundare a Palatului Brukenthal. 40.000 de euro pentr o nouă... tinerețe a PRIMULUI MUZEU din România

Muzeul Național Brukenthal a găzduit joi, 18 mai, o conferință de presă cu tema demarării lucrărilor de restaurare la fațada secundară a Palatului Brukenthal. La eveniment a fost prezent domnul Michael Schmidt, Președintele Fundației Michael Schmidt, Prof. Sabin Adrian Luca, Directorul General al Muzeului Național Brukenthal, domnul Arhitect Hermann Fabini, domnul Stephan Braune din partea Parohiei Evanghelice C.A. Sibiu, domnul Martin Bottesch, Președintele Forumului Democrat al Germanilor din Transilvania.


Demn de precizat, lucrările, unele cu impact major, au început la data de 3.05 și se preconizează să fie finalizate în data de 31.08.2017. Potrivit celor implicați în această inițiativă crucială pentru viața celui mai vechi muzeu de la noi, costurile restaurării fiind suportate de Parohia Evanghelică C.A. Sibiu (30.000 de euro) și Fundația Michael Schmidt (10.000 de euro).

Clădirea a mai beneficiat în anul 2006 de reabilitarea zugrăvelii fațadei principale cu susținere financiară din partea Fundației Sașilor Transilvăneni.
De amintit este că fațada secundară a fost unul dintre subiectele campaniei de conștientizare privind necesitatea restaurării Palatului Brukenthal, desfășurată de muzeu în anul 2015, a cărei petiție a fost semnată de 17.520 persoane. Tot atunci au fost semnalate și structurile de piatră (cele două portaluri, ancadramentele ferestrelor și lucarnelor), parchetul și tapetul oriental din saloanele de recepție. 
Cu prilejul conferinței organizate chiar de Ziua Internațională a Muzeelor, participanții au stabilit ca obiectiv pentru anul 2018 restaurarea portalului din piatră de la fațada principală.
“Ne bucurăm că am putut sprijini un proiect atât de frumos și cu o însemnătate atât de mare pentru patrimoniul cultural, nu doar al Sibiului, ci și al țării. Sperăm ca exemplul nostru să fie urmat și de alte organizații sau companii care pot contribui ca lucrurile de valoare din România să se păstreze pentru generațiile viitoare.” a declarat cu optimism dl Michael Schmidt, președintele Fundației Michael Schmidt.

Dacă îți place să știi ce se întâmplă în Sibiu și în județul Sibiu, dă-ne un LIKE pe pagina SIBIUNEWS de pe FACEBOOK!

loading...

 

ziare ziare.org