AMBASADORI CULTURALI... DE AUR: „Junii Sibiului” și „Ceata Junilor”, din nou la Festivalul „Morning Star” din Bulgaria

***Dansatorii sibieni revin pe scena celui mai important festival-concurs internațional din Bulgaria, acolo unde anul trecut au obținut Marele Premiu al festivalului și 3 medalii de aur.

 

În perioada 19 – 24 iunie 2017, Ansamblul „Ceata Junilor” și un grup de dansatori de la Ansamblul Folcloric Profesionist „Cindrelul – Junii Sibiului” reprezintă România la cea de-a XX-a ediție a Festivalului Internațional al Artelor „Morning Star”, desfășurată la Albena în Bulgaria.


Demn de apreciat, minunații artiști sibieni sunt, de fapt, invitați speciali în festival, în calitate de câștigători ai ediției precedente.

Dansatorii noștri vor evolua în Gala de Excelență în data de 21 iunie a.c. De asemenea, ei intră și în competiția din acest an, evoluând în secțiunile de concurs Obicei tradițional, Formație și Grup de 4-8 persoane, în data de 20 iunie a.c. Potrivit programului, în seara zilei de 22 iunie vor fi cunoscuți laureații acestei ediții a festivalului. 
„Pentru prezența noastră în acest festival-concurs, am pregătit un program special, ilustrativ pentru bogăția culturii tradiționale române: un colaj de dansuri de pe Valea Târnavelor, obiceiuri de nuntă specifice zonei Sălajului și obiceiul albitul pânzelor, de pe Valea Hârtibaciului”, declară domana Silvia Macrea, manager CJCPCT „Cindrelul – Junii” Sibiu.

Anul trecut, dansatorii sibieni, mulțumită talentului și duhului românesc ce le vibrează în inimi și în pași, s-au remarcat la toate secțiunile de concurs la care au participat, obținând Marele Premiu al Festivalului „Morning Star”, Premiul I şi medalia de aur la secţiunea duo dans; Premiul I şi medalia de aur la secţiunea grup 4 perechi; Premiul I şi medalia de aur la secţiunea obicei tradiţional.

Fiind un festival al artelor, „Morning Star” include secțiuni dedicate dansurilor tradiționale, baletului, dansurilor moderne, dansurilor sportive, teatrului, artelor plastice, dansurilor moderne, circului, interpretării vocale și instrumentale etc.

 

Dacă îți place să știi ce se întâmplă în Sibiu și în județul Sibiu, dă-ne un LIKE pe pagina SIBIUNEWS de pe FACEBOOK!

loading...

 

ziare ziare.org