FITS... FEERIC! Președintele Festivalului, Maestrul CONSTANTIN CHIRIAC: "V-am oferit și vă oferim în continuare visurile noastre și mulțumesc din inimă celor care au făcut ca acest festival să se întâmple"

Duminică, 18 iunie: GONG FINAL; la cea de a XXIV-a ediție a FITS, una în care toate artele spectacolului și-au găsit fain sălaș, în aprecierile organizatorilor, ale publicului, și mai cu seamă în sute de mii de inimi și... nesfârșite aplauze...

Secțiunea de circ contemporan a fost, cu siguranță, una dintre cele mai urmărite din această ediție și a ținut cu sufletul la gură mii de spectatori, care, astfel, au laut lecții despre curaj și artă, despre imposibilul posibil... iar reprezentațiile de dans contemporan s-au ținut, cu toatele, cu casa închisă. În egală măsură, spectacorii au fost cuceriți de teatrul clasic și modern dar și de conferințele, expozițiile și lansările de carte și de marileși fascinantele spectacole de stradă.

FIST 2017, o ediție cu adevărat MEMORABILĂ!

 

 

Ultima zi de festival a readus cer senin la Sibiu odată cu începerea reprezentațiilor de stradă, mii de oameni călătorind din centrul orașului înspre lumile imaginate de artiștii invitați. Și în sălile de spectacole publicul a avut parte de un festin teatral, „Naharin`s Virus”, „Faust”, „Ritualul tobelor coreene” sau „Iliada” aflându-se printre alegerile celor care au preferat reprezentațiile de interior.

Kadebostany, trupa elvețiană cu propria identitate stilistică vizuală, a susținut un concert în Piața Mare din Sibiu, imediat după spectacolul itinerant „Fantastica lume a insectelor gigant”, în prezența câtorva mii de oameni veniți să se bucure de frumusețea muzicii live.

FITS 2017 s-a încheiat, ca de obicei, cu un feeric foc de artificii, oferit de organizatori tuturor celor care au asistat în aceste zile la bucuria de a primi iubire dăruită prin intermediul artelor spectacolului. Ziarul Orizontal, scris cu iubire de Dan Perjovschi, a fost loc de întâlnire pentru toți cei care au dorit să audă concluziile celei de-a XXIV-a ediții a FITS, împărtășite de Președintele festivalului, Constantin Chiriac:

„Am fost foarte norocoși în acest an, niciun spectacol n-a fost anulat din cauza vremii, chiar dacă peste tot în țară s-au anunțat furtuni puternice. 
V-am oferit și vă oferim în continuare visurile noastre și mulțumesc din inimă celor care au făcut ca acest festival să se întâmple. Mulțumesc minunatei noastre echipe și acestui oraș care este atât de mândru de festival. Mulțumesc și voluntarilor și părinților lor care au înțeles că e nevoie de implicare pentru a crește frumos pe mai departe. 

Cred că e important ca tot ceea ce facem aici să fie multiplicat și adaptat la nevoile fiecărei comunități. Vă mulțumesc și vouă, jurnaliștilor care stați cu microfoanele întinse și ne sprijiniți în dorința noastră de a transmite bucuria și emoția de aici, de la Sibiu.”

De asemenea, Festivalul Internațional de Teatru de la Sibiu mulțumește partenerilor instituționali, sponsorilor, partenerilor media și co-organizatorilor. 

 

Accesul publicului la evenimentele de stradă programate în cadrul Festivalului Internaţional de Teatru de la Sibiu a fost gratuit. Pentru spectacolele de interior, accesul s-a făcut pe baza tichetelor emise la Agenţia Teatrală din Sibiu. Bilete au putut fi achiziționate și online, prin portalul www.eventim.ro, sau din reţeaua naţională a magazinelor Germanos, Orange şi Vodafone, Librăriile Humanitas şi Cărtureşti. 

 

Programul de spectacole al Festivalului Internaţional de Teatru de la Sibiu, ediția 2017, va putea fi consultat și ulterior pe www.sibfest.ro. Pentru orice informaţii sau neclarităţi, vă rugăm să vă adresaţi pe e-mail la ticketing@sibfest.ro.

Dacă îți place să știi ce se întâmplă în Sibiu și în județul Sibiu, dă-ne un LIKE pe pagina SIBIUNEWS de pe FACEBOOK!

loading...

 

ziare ziare.org