CÂNTECE DIN ȚARA OLTULUI: Analiză, concluzii, rezultate... Un proiect de valorificare a folclorului muzical din zona Avrigului

 

Folclorul muzical autentic, secular, purtător de acea virtute singulară cu miez de suflet și inspirație, cu gust de sat, plămădit de oamenii simplii și frumoși e, încă viu. Și acolo unde e, încă, e comoară...

 

Consiliul Județean Sibiu și Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale  Cindrelul – Junii Sibiu orgnizează evenimentul de închidere a proiectului Cântece din Țara Oltului, programat pentru luni, 13 noiembrie 2017, ora 12.00, în Sala de conferințe a Cercului Militar din Sibiu.

Vor lua cuvântul doamna Silvia Macrea, manager de proiect, prof. univ.dr. Ilie Moise, reputat etnolog (Institutul de Studii Socio-Umane al Academiei Române, Sibiu), precum și membri ai echipei de proiect.

 

Demn de luat în seamă, cu acest prilej vor fi prezentate rezultatele minuțioaselor cercetări în teren, dr și evenimentele organizate în cadrul proiectului Cântece din Țara Oltului, ceea ce reprezintă primul demers de anvergură în scopul valorificării importanței folclorului muzical în cultura tradițională din Țara Oltului – subzona Avrig.

La eveniment vor participa membri ai comunităților din Avrig, Racovița, Turnu Roșu, Sebeșu de Jos și Săcădate, colaboratori în cadrul acestui ingenios proiect.


foto: CJCPCT Cindrelul-Junii Sibiului

Dacă îți place să știi ce se întâmplă în Sibiu și în județul Sibiu, dă-ne un LIKE pe pagina SIBIUNEWS de pe FACEBOOK!

alis reclama 420x300

Anunt Facebook

ziare ziare.org