Marele Premiu Sibiu Jazz Competition, adjudecat de Luxemburg. Un eveniment cu peste 1000 de spectatori în săli și peste 16.000 care au urmărit transmisiunile live pe internet

Duminică seara s-a încheiat prima ediție a Sibiu Jazz Competition, eveniment separat de festivalul care l-a consacrat.

 

 

Organizatorii recunosc cu satisfacție că a fost un concurs-festival de excepție, pe scena căruia au urcat artiști din 8 țări. Timp de 3 seri, Sala Thalia din Sibiu a răsunat în fascinante acorduri de jazz, iar publicul, convins, iată, că da, fericirile muzicale ne dau senzația de nemurire, cum spunea, cândva, Cioran, a răsplătit emoțiile și talentul concurenților cu aplauze pline de entuziasm și o prezentă impresionantă.

Demn de spus, Premiul pentru “Cel mai bun instrumentist” a fost înmânat frumoasei Petra Varallyay, din Ungaria, care a hipnotizat, de-a dreptul, publicul, cu harul și vioara ei.

Premiul pentru “Cea mai bună compoziție” a fost obținut de Michał Puchowski, membru în formația poloneză Vibe Quartet.

Premiul special al juriului a mers la Mateusz Szewczyk, contrabasistul formației Vibe Quartet.

Premiul special oferit de Fundația Sibiu Jazz Festival ajunge la cea de-a doua formație poloneză din concurs, Adam Jarzmik Quintet.

Premiul publicului a fost câștigat de italienii de la Bija, un trio efervescent, cu membri charismatici.

Anul acesta, premiul pentru “Cea mai bună formație”, în valoare de 1500 euro, a fost adjudecat de luxemburghezii de la Pol Belardi’s Force, un qvartet original care îmbină în armonii pline de miraj muzica clasică, jazz-ul, rock-ul și muzica electronică.

Nu puțin lucru, ba chair mai mult decât îmbucurător este că evenimentul, timp de 3 seri ca în povești, a adus în Sibiu iubitori ai jazz-ului din toate colțurile țării și chiar din străinatate. Au fost 3 seri pline de energia a nu mai puțin de 89 de artiști din 8 țări, iar muzica și buna dispoziție din Sala Thalia s-au mutat în The Wolf Pub din oraș, unde a ținut până la răsărit într-un jam session plin de pasiune.

Sibiu Jazz Competition a adus la Filarmonica din Sibiu aproximativ 1000 persoane în toate cele 3 seri, iar cei care nu au putut ajunge la Sala Thalia au urmărit online transmisiunile live. Astfel, aproximativ 16.000 de iubitori ai jazz-ului și-au petrecut sfârșitul de săptămână în fața calculatoarelor. De altfel, concursul a devenit viral în rândul internauților care au distribuit spectacolele cu prietenii din rețelele de socializare.

 

 

***Sibiu Jazz Competition 2017 este un proiect cultural realizat de Fundația Sibiu Jazz Festival în parteneriat cu Casa de Cultură a Studenţilor Sibiu, cofinanţat de Administraţia Fondului Cultural Naţional, Ministerul Culturii şi Identităţii Naţionale, Ministerul Tineretului şi Sportului, Institutul Cultural Român, Consiliul Local Sibiu, Primăria Municipiului Sibiu şi Consiliul Judeţean Sibiu.

 

Dacă îți place să știi ce se întâmplă în Sibiu și în județul Sibiu, dă-ne un LIKE pe pagina SIBIUNEWS de pe FACEBOOK!

alis reclama 420x300

Anunt Facebook

ziare ziare.org