Din tainele... TRADIȚIILOR, la Sala Thalia și la Căminul Cultural din Șelimbăr

Despre... TEZAUR. Încă un eveniment... în dublu exemplar, menit să cinstească tradițiile din străbuni, vine să intre în inimile sibienilor, cu glas de cântec și joc, cu tineri frumoși hărăziți să ducă mai departe moștenirile din străbuni!

 

Casa de Cultură a Studenților vă invită la spectacolele organizate ȋn cadrul proiectului ”Tradiții”, proiect care sărbătorește atȃt datinile noastre, cȃt și cele de peste hotare, vineri, 17 noiembrie 2017, la ora 19:00, la Sala Thalia și sȃmbătă, 18 noiembrie 2017, la ora 19:00, la Căminul Cultural din Șelimbăr.

Din dorința de a stimula apariția unor noi proiecte și de a ține viu interesul sibienilor față de tradițiile populare consacrate, Ansamblul Folcloric Studențesc ”Ardealul” din cadrul Casei de Cultură a Studenților Sibiu, Ansamblul Folcloric Studențesc ”Doina Carpaților” din cadrul Casei de Cultură a Studenților Iași și Ansamblul Folcloric ”Orgonina” din Slovacia s-au asociat pentru a realiza un program impresionant, aureolat de ceea ce un neam poartă cu sine dincolo de vremuri. Proiectul s-a născut din dorința de a promova tradițiile, conexiunea dintre oameni și artă, ȋntreaga muncă fiind concretizată ȋn două seri cu momente artistice care ȋmpletesc pașii de dans specifici Ardealului și Banatului Romȃnesc (ȋn coregrafia lui Sorin Bădiță și cu orchestra dirijată de Dorel Sava) cu pașii specifici Moldovei, dar și Slovaciei.

Suntem bucuroși să prezentăm publicului un altfel de spectacol folcloric, care nu doar ne amintește de frumusețea și importanța tradițiilor autohtone, dar ne face și să fim mȃndri de ȋnaintașii noștri și de moștenirea spirituală din Estul Europei”, declară, în preambulul evenimentului, Liliana Popescu, directorul Casei de Cultură a Studenților Sibiu.

Inițiativa aparține Casei de Cultură a Studenţilor Sibiu şi este co-finanţat de Ministerul Tineretului şi Sportului, Consiliul Local și Primăria Comunei Șelimbăr.

Dacă îți place să știi ce se întâmplă în Sibiu și în județul Sibiu, dă-ne un LIKE pe pagina SIBIUNEWS de pe FACEBOOK!

alis reclama 420x300

Anunt Facebook

ziare ziare.org