Muzeul ASTRA răspândește cultură! De ce a fost directorul genegal al CNM ASTRA la Stockholm

ICR Stockholm în parteneriat cu Ambasada României în Regatul Suediei şi Episcopia Ortodoxă Română a Europei de Nord a organizat pe 5 decembrie, la sediul ICR Stockholm, conferinţa cu titlul „Repere spirituale și culturale în județul Bistrița-Năsăud”.

Evenimentul face parte dintr-un proiect mai larg iniţiat de Consiliul judeţean Bistrița-Năsăud şi... Muzeul ASTRA, emblematic reper cultural al Sbiului, dar cu puternic impact național și european, şi are ca scop promovarea culturii materiale și spirituale a județului Bistrița-Năsăud în țările nordice.

Proiectul vizează implementarea ideii de multiculturalitate, în cadrul căruia va fi organizată o expoziție cu valorile patrimoniale ale județului Bistrița-Năsăud, vor fi prezentate filme documentare dedicate scriitorilor bistriţeni: George Coșbuc și Liviu Rebreanu, realizate de Complexul Muzeal Bistrița-Năsăud.

Programul include, totodată, o dezbatere despre repere ale spiritualității românești de pe meleagurile județului Bistrița-Năsăud.

Potrivi unui comunicat al Institutului Cultural Român, evenimentul s-a desfăşurat în cadrul seriei de programe ce vor avea loc în cursul anului viitor cu ocazia celebrării Centenarului Marii Uniri.

În imagine, dl Ciprian Anghel Ștefan, inspiratul și neobositul manager general al Muzeului ASTRA, în timpul discursului ținut în fața auditoriului.

 

 

Sursa foto:icr.ro

Dacă îți place să știi ce se întâmplă în Sibiu și în județul Sibiu, dă-ne un LIKE pe pagina SIBIUNEWS de pe FACEBOOK!

alis reclama 420x300

Anunt Facebook

ziare ziare.org