Brukenthal the Show. O gală în cinstea unui MUZEU și a unor oameni minunați


Extraordinar concert gală cu prilejul Bicentenarului Muzeului Național Brukenthal (Sala Thalia, 5 decembrie 2017, ora 19.00): așa a fost marți seară, la Sibiu. O atmosferă lirică, în registrul sobietății și al sărbătorii deopotrivă, pe aripile Muzicii și ale altor arte. Un eveniment de cinstire, de rezonanță a spiritelor în numele CULTURII.


Într-adevăr, o delicată și impresionată incursiune muzicală (doar să ne amintim spusele filosofului sibian Emil Cioran: „Numai fericirile muzicale îmi dau senzația de nemurire”) și artistică,  de la clasic la rock și de la pop, la folk și colinde, cu teatru, distincție, simțire și, mai presus de orice, bucuria, onoarea- de necuprins în cuvinte, de a avea aici, la Sibiu, un MUZEU, primul deschis publicului din România șidin Europa, care păstrează memoria Guvernatorului Transilvaniei, Samuel von Brukenthal.

De altfel, întreg anul 2017 a avut un caracter festiv pentru Muzeul Național Brukenthal (care în ultimii 10 ani a primit, în  câteva milioane de vizitatori) prin aniversarea venerabilei vârste de 200 de ani de la deschiderea sa ca muzeu public.
În acest spirit aniversar, în data de 5 decembrie 2017, ora 19.00 Muzeul Național Brukenthal, împreună cu Asociația Brukenthalia și Asociația culturală Pictor Octavian Smigelschi un extraordinar concert gală (la care a fost prezent și prof Gh Lazarovici, o somitate în domeniul arheologiei) avându-i ca invitați speciali pe Monica Anghel, Radu Nechifor, Corul Catedralei Mitropolitane Ortodoxe din Sibiu, Grupul Teatru Vostru, prof Cismaru Raluca și alți invitați.
În cadrul evenimentului a fost organizată și expoziția de artă contemporană SIBIU 2.0.

 

***

Totodată, evenimentul de marți a avut drept scop și decernarea unor distincții celor care sprijină și promovează acest TEZAUR național, Muzeul Brukenthal, care cu siguranță, va avea de-acum încolo nenumărate aniversări și evenimente care să proclame CULTURA- coloană vertebrală a comunității sibiene. Astfel, au fost înmânate Diplome de Excelență următorilor: Daniela Cîmpean- președinta Consiliului Județean Sibiu, Excelenței sale,  Hans E. Tischler, Consulul Germaniei la Sibiu, Radu Nechifor (artist), Monica Anghel (artist), prof Raluca Cismaru, Teatrul Vostru, Corul TIMOTEI POPOVICI al Catedralei Mitropolitane din Sibiu, Mircea Ureche- Boromir, Gheorghe Aldea- Redal, Alexandru Bârsan- Gama, Fam Necșulescu- JIDVEI, Sorin Rotariu- Visma, Florin Mihăilescu- Yellow Boot, Mircea Bulboacă-Cona. PREMIUL DE EXCELENȚĂ a fost acordat jurnalistului Nicoleta Alexandra Ioniță- SibiuNews.

Distncțiile au fsot înmânate, în mod simbolic și INSPIRAT, de Baronul Samuel von Brukenthal și soția sa Sofia (doi angajați ai muzeului).

 

 

*Director artistic Alexandru Constantin Chituta

Acțiunea este cofinanțată de Consiliul Județean Sibiu, având ca parteneri oficiali Gama Sibiu, Yellow Boot, Manstone, Visma, Boromir.

Dacă îți place să știi ce se întâmplă în Sibiu și în județul Sibiu, dă-ne un LIKE pe pagina SIBIUNEWS de pe FACEBOOK!

alis reclama 420x300

Anunt Facebook

ziare ziare.org