UN NOU AN... CULTURAL: Încep înscrierile la Astra Film Festival 2018

Astra Film Festival, Sibiu pregătește cea de-a XXV-a ediţie care se va desfăşura în perioada 15-21 octombrie 2018 la Sibiu.

 

De altfel, pe 5 decembrie 2017, au început înscrierile de filme - regizori, producători şi distribuitori de filme din toată lumea îşi pot înscrie cele mai recente producţii de film documentar cu termen limită până pe 5 martie 2018.

ATENȚIE! Se așteaptă înscrierea filmelor de non-ficțiune cu o puternică prezență a punctului de vedere regizoral, atât în ceea ce privește forma cât și tema abordată. Calitățile cinematografice, cât și onestitatea abordării subiectului de către regizor, sunt foarte apreciate. Organizatorii spun că sunt binevenite în special, documentarele creative și filmele de autor.

 

Secţiunile competiţionale în care pot fi înscrise filmele sunt: Internaţional (documentare creative de lung-metraj din toată lumea), Europa Centrală şi de Est (lung-metraje produse în şi despre această regiune), România (filme care fac o radiografie a societăţii româneşti), Student (filme realizate de regizori debutanţi în cadrul unor şcoli de film sau programe de specialitate) și Shorts (scurt-metraj documentar din toată lumea).

 

***Filmele înscrise trebuie să fie produse după 1 ianuarie 2017.

Astra Film Festival este primul şi cel mai important festival de cinema documentar din România şi unul dintre cele mai prestigioase evenimente de profil din lume, recunoscut pentru selecţia diversă şi inedită de filme, programe tematice, sesiuni de Q&A cu autorii, discuţii panel, masterclass-uri, concerte și evenimente pentru industrie. Anual, sute de filme sunt prezentate publicului care poate descoperi astfel unghiuri noi de abordare a realității.

 

*Formularul de inscriere poate fi accesat aici: http://www.astrafilm.ro/entry-form.aspx

Dacă îți place să știi ce se întâmplă în Sibiu și în județul Sibiu, dă-ne un LIKE pe pagina SIBIUNEWS de pe FACEBOOK!

alis reclama 420x300

Anunt Facebook

ziare ziare.org