DOI "GREI" CE NE ÎNALȚĂ SPIRITUL ȘI VISUL: Un dialog DE COLECȚIE între Dumitru Prunariu și Maestrul Constantin Chiriac

Evenimentele speciale FITS care se desfășoară, în timpul anului continuă să bucure iubitorii de cultură din Sibiu! Vineri, 22 decembrie, de la orele 18, la Librăria Habitus, este programată conferința „Cosmosul - între vis și explorare”, ce îi aduce într-un dialog DE COLECȚIE pe maestrul Constantin Chiriac și Dumitru Prunariu, primul cosmonaut român care a zburat în spațiul cosmic, în cadrul misiunii "Soiuz 40", ce a durat şapte zile, 20 de ore și 42 de minute. Unul ne înalță spiritul, înălțând cultura în statura coloanei vertebrale a Sibiului, celălalt, ne-a înlățat gândul și numele, acolo, sus, printre stele și... visele cel mai de preț ale umanității...

 


În 1981, cosmonautul a primit titlul de onoare suprem de „Erou al R.S. România”. În semn de înaltă apreciere pentru întreaga activitate și pentru meritele deosebite în vederea ridicării prestigiului Armatei României, Ministrul Apărării Naționale i-a conferit, în 2011, Emblema Onoarea Armatei României. Dumitru Prunariu este membru corespondent al Academiei Internaţionale de Astronautică (din 1992), membru în Comitetul Naţional Român al Comitetului pentru Cercetarea Spaţiului Cosmic - COSPAR (1994) și vicepreşedinte al Comitetului de Relaţii Internaţionale al Agenţiei Spaţiale Europene.
„Ultima conferință din acest an aduce o personalitate unică a spațiului românesc, singurul cosmonaut din România care a fost în cosmos și a avut șansa acestui dialog interspațial alături de o echipă internațională. Este zona în care știința se împletește cu visarea, cu reveria, cu creația, cu posibilitatea de a fantaza și de aceea ne-am gândit că e important, cu două zile înainte de celebrarea Nașterii Domnului, să putem spune povești frumoase despre izbânda omului”, mărturisește maestrul Constantin Chiriac, directorul Teatrului Naţional "Radu Stanca", totodată, preşedinte al Festivalului Internaţional de Teatru de la Sibiu.

*Accesul la acest eveniment este gratuit, în limita locurilor disponibile, iar la final va avea loc o sesiune de întrebări și răspunsuri.

Dacă îți place să știi ce se întâmplă în Sibiu și în județul Sibiu, dă-ne un LIKE pe pagina SIBIUNEWS de pe FACEBOOK!

alis reclama 420x300

Anunt Facebook

ziare ziare.org