O COMOARĂ: „Mystical Nativity”- „Nașterea mistică”, autor Sandro Botticelli (pe la 1500)


Pictura lui Boticelli, "Naşterea mistică", este una plină de simboluri: Fecioara Maria, cu mantia albastră care simbolizează puritatea, e aplecată în adoraţie asupra copilului Iisus, în timp ce un bou (după Isaia, şi-ar cunoaşte Stăpânul şi Îl încălzeşte prin respiraţia sa) şi un măgar (care cunoaşte ieslele Stăpânului) Îl privesc.

În stânga lui Iisus Christos se văd Iosif şi Magii. Îngerii cereşti şi cei căzuţi se iau de mână în semn de împăcare, în timp ce trei îngeri citesc pe acoperişul staulului din Cartea Sfântă. Deasupra se află un cerc de îngeri dansând care învârt trei coroane, semnificând atât Sfânta Treime, cât şi ciclul naşterii, vieţii şi morţii. Ramuri de măslin abundă, ca semn al împăcării omului cu Dumnezeu, al păcii şi al Copacului Cunoaşterii.

 

Acestea sunt, în fapt, marile simboluri ale Crăciunului relevate în culoare, mai presus de orice, prin spiritul marelui artist. (angelinspir.ro)

Un tablou ce ne inspiră și ne cucerește, îndemnându-ne la RE-NAȘTEREA noastră către frumos, cu fața către credință și artă.

 

Dacă îți place să știi ce se întâmplă în Sibiu și în județul Sibiu, dă-ne un LIKE pe pagina SIBIUNEWS de pe FACEBOOK!

alis reclama 420x300

Anunt Facebook

ziare ziare.org