FILM DE EXCEPȚIE LA ASTRA FILM CINEMA. Cu o poveste din... Ferentari

Viața în lumea manelelor, comuniunea dintre doi oameni din medii total opuse, traiul la limită, o poveste care... la urma urmei stârnește ineres maicu seamă din perspectiva analizei în plan social, a omului dincolo de prejudecăți titluri sau sărăcie...

 

Vineri, 2 februarie, sunteți invitați la Astra Film Cinema să vizionați filmul „Soldații. Poveste din Ferentari”. Proiecția va avea loc începând cu ora 19 în prezența regizorului Ivana Mladenovic și a co-scenaristului, actorului Adrian Schiop. De asemenea, filmul mai poate fi vizionat și în datele de 3 și 4 februarie, la ora 19.

Filmul este subtitrat în limba engleză.

Prețul unui bilet este de 10 lei, iar rezervările se pot realiza la adresa: aff@astrafilm.ro.

„Soldaţii. Poveste din Ferentari” este o producţie Hi Film Productions (România) în coproducţie cu Film House Bas Celik (Serbia) şi Frakas Productions (Belgia), cu sprijinul Centrului Naţional al Cinematografiei, Film Center Serbia, Ministerul Culturii şi Informaţiei Serbia, Tax Shelter of Belgian Federal Government, Casa Kafka Pictures prin Belfius şi Eurimages. Acesta a fost finanţat de Proximus Belgia şi Living Pictures Serbia, dezvoltat în cadrul Transilvania Pitch Stop, Cinelink Sarajevo şi cu sprijinul Mobra Film. Filmul este distribuit în România, de microFILM.

Aclamat de presa internațională după un circuit festivalier impresionant, filmul Soldații. Poveste din Ferentari- debutul în lungmetraj al regizoarei Ivana Mladenovic, vine la Sibiu în weekend-ul 2-4 februarie, prima proiecție fiind în aceeași zi cu lansarea oficială în România. Cinefilii sibieni au ocazia să-l urmărească la Astra Film Cinema vineri (2 februarie), sâmbătă (3 februarie) și duminică (4 februarie) de la orele 19:00. Sâmbătă va fi o proiecție specială în prezența regizoarei Ivana Mladenovic și a co-scenaristului, actorului Adrian Schiop.

Demn de spus, filmul a avut premiera mondială în 2017 în cadrul secțiunii „Discovery” a Festivalului Internațional de Film de la Toronto și pe cea europeană în competiția oficială a Festivalului de la San Sebastián, unde a fost recompensat cu o mențiune specială a juriului, Premios Sebastiane și redă povestea lui Adi (Adrian Schiop), un antropolog în vârstă de 40 de ani, părăsit de curând de iubita lui, care se mută în Ferentari pentru a documenta un doctorat despre manele. Acolo, îl întâlneşte pe Alberto (Vasile Pavel Digudai), un rom sărac, fost puşcăriaş, care promite să îl ajute să cunoască cântăreţi. Destul de repede, cei doi încep o relaţie. Când banii se termină, amândoi se trezesc captivi într-un apartament în care se iubesc sincer şi se folosesc unul de altul.

Ecranizare a romanului omonim scris de sibianul Adrian Schiop, Soldații. Poveste din Ferentari, un amestec subtil între documentar și ficțiune, aruncă o privire îndrăzneață spre intimitatea relației dintre doi homosexuali, pe fondul sărăciei și a celebrelor blocuri sordide din zona Ferentari a capitalei, cu tonuri de manele și scandal. Pelicula redă un spațiu urban închis, aproape de centrul Bucureștiului, în care o comunitate romă săracă trăiește după propriile reguli, cu gangsteri de scara blocului și cântăreți de manele, cu haine la uscat și seringi pe jos, unde simbioza dintre cei doi este pusă la încercare de lipsa banilor și reacțiile homofobe ce-i înconjoară.

„Abordarea realității prin mijloacele cinema-ului documentar este o preocupare constantă a Astra Film. Acest film de ficțiune poartă amprenta cunoașterii de foarte aproape a realităților dure și opace ale cartierului Ferentari din București, prin prisma unei povești neobisnuite. Prima prezență a Ivanei Mladenovici la Astra Film Sibiu, înainte de a deveni regizoare și actriță de prestigiu, a fost acum 6 ani, în competiția studențească, iar apoi în secțiunea documentar românesc, cu multi-premiatul film Turn Off the Lights. De 25 de ani Astra Film este o rampă de lansare pentru producțiile autohtone și un susținător aprig al cinematografiei românești”, a declarat Dumitru Budrala, directorul Astra Film.

Dacă îți place să știi ce se întâmplă în Sibiu și în județul Sibiu, dă-ne un LIKE pe pagina SIBIUNEWS de pe FACEBOOK!

alis reclama 420x300

Anunt Facebook

ziare ziare.org