OASPEȚI DE PESTE HOTARE, de la o UNIVERSTATE de 8 SECOLE, la MUZEUL NAȚIONAL BRUKENTHAL

Zilele acestea, Muzeul Național Brukenthal a primit onoranta vizită a Prof. Univ. Dr. Jose María Larrondo și Prof. Univ. Dr. Juan Sebastián González Rodríguez de la Catedra de Pictură, Facultatea de Arte Plastice a Universității din Salamanca.


Așa cum aflăm de la conducerea celui mai vechi muzeu de pe teritoriul actual al României, cu ocazia acestui evenimnet, au fost discutate viitoare proiecte culturale comune în cadrul programului „Axele Culturale Brukenthal”.
Deoarece Muzeul Brukenthal a împlinit anul trecut 200 de ani de activitate publică, iar Universitatea din Salamanca sărbătorește anul acesta... venerabila vârstă de 800 de ani (de la primirea, în 1218, a Cartei Regale de înființare de la regele Alfonso al IX-lea al Leonului), oaspeții au atras atenția asupra faptului că, cele două instituții însumează împreună un mileniu de cultură, fapt ce conferă un caracter special acestei colaborări. 
Totodată, cei doi au afirmat că vizita în orașul Sibiu a fost îndelung planificată și a confirmat toate așteptările, iar muzeul sibian impresionează din primul moment prin structură, patrimoniu și agendă culturală.

Dacă îți place să știi ce se întâmplă în Sibiu și în județul Sibiu, dă-ne un LIKE pe pagina SIBIUNEWS de pe FACEBOOK!

alis reclama 420x300

Anunt Facebook

ziare ziare.org