ANUNȚ IMPORTANT: 16 MARTIE – DATA PRESELECȚIEI FESTIVALULUI-CONCURS „LUCREŢIA CIOBANU” 2018. VREMEA REA A... DICTAT!

Preselecția celei de-a III-a ediții a Festivalului-Concurs al Cântecului Popular Românesc „Lucreţia Ciobanu” este reprogramată pentru data de 16 martie 2018, iar perioada de înscriere a concurenților la preselecție se prelungește până în 5 martie 2018! Anunțul a fost făcut luni, 26 februarie, de către organizatorii evenimentului.

 

 

Luând în considerare prognoza meteo pentru perioada următoare, Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale „Cindrelul - Junii” Sibiu reprogramează preselecția din cadrul Festivalului-Concurs al Cântecului Popular Românesc „Lucreţia Ciobanu”; astfel, aceasta se va desfășura în data de 16 martie 2018, la Cercul Militar din Sibiu. „Prognoza meteorologică pentru perioada imediat următoare indică ninsori abundente în mai multe zone din țară. Mulți dintre concurenții înscriși în Festivalul-Concurs Lucreția Ciobanu vin de la distanțe mari și ne dorim să le dăm tuturor posibilitatea să ajungă la Sibiu și să intre în competiție. Tocmai de aceea am decis să reprogramăm preselecția pentru data de 16 martie a.c. În acest context, vom prelungi perioada de înscriere la preselecție până în 5 martie 2018”, declară Silvia Macrea, manager CJCPCT „Cindrelul-Junii” Sibiu.

 

* E DESPRE TEZAUR ȘI SUFLET ROMÂNESC! Festivalul-Concurs al Cântecului Popular Românesc „Lucreţia Ciobanu” este deschis soliştilor vocali amatori, cu vârsta cuprinsă între 18 și 30 ani. Conform regulamentului festivalului, fiecare concurent va interpreta două melodii specifice zonei pe care o reprezintă, dintre care una fără acompaniament orchestral (doină, baladă sau cântec doinit). Înscrierile se fac în perioada 15 februarie – 5 martie 2018, prin completarea şi trimiterea fişei de participare şi a partiturilor la adresa contact@juniisibiului.ro sau la fax: 0269/210945. Preselecţia va avea loc în data de 16 martie a.c., ora 12:00, la Cercul Militar Sibiu, iar concursul cu public şi gala laureaţilor se vor desfăşura în 17-18 martie 2018, la Casa de Cultură a Oraşului Cisnădie.

Demn de luat în seamă, Festivalul ce poartă numele vocii de aur a Mărginimii urmăreşte descoperirea şi promovarea tinerilor solişti vocali de muzică populară din întreaga ţară şi din diaspora, introducerea în circuitul naţional de noi talente, valorificarea, de către tinerii interpreţi, a cântecelor populare şi costumelor tradiţionale din zona de provenienţă, cultivarea calităţilor vocale şi interpretative ale concurenţilor şi conservarea, valorificarea şi promovarea culturii tradiţionale româneşti autentice.

Regulamentul concursului se găseşte la linkul:

http://www.traditiisibiene.ro/stiri.html?obj_id=337

Fişa de înscriere se găseşte la următorul link:

http://www.traditiisibiene.ro/stiri.html?obj_id=338

Cea de-a treia ediţie a Festivalului-Concurs „Lucreţia Ciobanu” este organizată de Consiliul Judeţean Sibiu şi Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale „Cindrelul - Junii” Sibiu, Primăria Oraşului Cisnădie, Casa de Cultură a Oraşului Cisnădie, co-organizator fiind Cercul Militar Sibiu.

 

Dacă îți place să știi ce se întâmplă în Sibiu și în județul Sibiu, dă-ne un LIKE pe pagina SIBIUNEWS de pe FACEBOOK!

alis reclama 420x300

Anunt Facebook

ziare ziare.org