ARTA, CA MODUS VIVENDI: Trofeul Oxford International Art Fair i-a fost decernat anul acesta PICTORULUI SIBIAN BOGDAN MIHAI RADU

În ziua în care a împlinit 39 de ani (2 martie), artistul sibian Bogdan Mihai Radu a primit prestigiosul trofeu Oxford International Art Fair. I-a cucerit pe britanici prin arta și tehnica sa, dar mai ales prin emoţiile pe care le transmit tablourile care îi poartă în culoare sufletul...

 

Bogdan Mihai Radu s-a născut la Sibiu, a trăit în Tălmaciu, iar acum... creează în București. De fapt, preface culorile în povești în care rolul principal îl joacă sentimentele. Și, iată, așa cucerește lumea!!!  Bogdan Mihai Radu este întruchiparea a ceea ce face ARTA mai presus de viață, dincolo de orice obstacol.

 

„După o lungă perioadă în care am lucrat numai picturi clasice, flori, peisaje și personaje, am simțit o nevoie uimitoare de a mă duce într-o zonă abstract, un tărâm imaginar populat în intregime de emoțiile mele. Aceste piese domină privitorul prin monumentalitatea lor majoritatea dintre ele fiind de dimensiuni foarte mari. Spre exemplu, Searching 3 are 150 cm cu 300 cm, aceasta fiind una dintre lucrările cu care am participat la Oxford International Art Fair 2018.

Pot spune că pentru mine a fost extraordinar momentul în care am câștigat Premiul I la Oxford. Încă nu îmi pot stăpâni entuziasmul. De când m-am întors de la Oxford, tot ce am făcut a fost să pictez într-o frenezie creativă în care sper să rămân o mai lungă perioadă”, ne-a mărturisit pictorul, parcă nerăbdător să pună din nou mâna pe pensulă.

Totodată, Bogdan ne-a spus răspicat: „Un lucru care m-a ajutat foarte mult în toată cariera mea este pasiunea pentru procesul de creație”. Este ceva mai presus de el însuși, ceva... cu miez divin.

Din ceea ce îi este dat lui să trăiască, din ceea ce a învățat, artistul are câteva sfaturi pentru aceia care se gândesc la o carieră pe tîrâmul fascinant al artei plastice: „Sfatul meu către artiștii tineri este să învețe toate laturile unei cariere artistice, ei trebuie să învețe cum să prezinte și să vândă o pictură, cum să vorbească despre arta lor, și să motiveze foarte bine demersul lor artistic atât pentru sine, cât și pentru ceilalți. Unul dintre cele mai importante lucruri pentru imaginea unui artist este încrederea de sine, desigur fără a mai fi spus, calitatea lucrărilor este vitală în succes. Și un alt sfat, cu toată sinceritatea, să evite o carieră în România”.

 

RĂDĂCINI: Pasiunea pentru pictură a început în copilărie, la vârsta de 10 ani, în urma unui film despre un pictor care falsifica tablouri. A fost fascinat, aşa că şi-a cumpărat culori, s-a dus la bunica sa acasă şi i-a cerut un tablou pe care apoi l-a reprodus. Atât de fidel, încât i-a înapoiat bunicii copia, iar el a păstrat originalul, fără ca nimeni să-şi dea seama. Bogdan picta noaptea, când nu îl vedea nimeni, iar tablourile le ascundea sub pat. Nu a renunţat la visul lui nici măcar atunci când a rămas paralizat, din cauza unei boli. Timp de doi ani, nu şi-a putut folosi mâinile, consemna, recent, un articol din presa centrală despre artistul sibian abia întors din Marea Britanie cu marele trofeu.

Bogdan este, rămâne o lecție despre frumos, un CREATOR...

Îl felicităm și îi dorim cât mai multe roade în minunata carieră în lumea artei!... Și, de ce nu, am fi onorați să ne bucurăm de operel sale și la Sibiu.

 

 

Foto: Bogdan Mihai Radu, a1.ro

 

Dacă îți place să știi ce se întâmplă în Sibiu și în județul Sibiu, dă-ne un LIKE pe pagina SIBIUNEWS de pe FACEBOOK!