O SĂPTĂMÂNĂ, NUMAI până la faza județeană a Olimpiadei „Meşteşuguri artistice tradiţionale”

Ei, s-adună micii meșteri mari, cu mâini de aur și drag de tradiții, să facă sărbătoare la Sibiu. Și asta pentru că, DA, copiii talentați, copiii îndrumați pe calea meșteșugurilor tradiționale merită atenție, merită încurajați, tocmai pentru că țin în mâinile lor... nemurirea prin TRADIȚIA.

 

De la începutul lunii februarie a acestui an până în 14 martie, nu mai puțin de 112 elevi din 31 unități școlare sau conexe și ateliere particulare din județul Sibiu s-au înscris la faza județeană a Olimpiadei „Meşteşuguri artistice tradiţionale”, ediţia a XXIII-a. Cei înscriși au între 6 și 18 ani, iar ei se vor întrece în zilele de 27, 28 și 29 martie după cum urmează:

27 – 29 martie 2018, între orele 0930 - 1500

-ziua I/ 27 martie 2018 – secțiuni: țesut, cusut / brodat, confecţionat port popular, confecţionat păpuşi, confecţionat poboabe, împletit, artă decorativă

-ziua 2/ 28 martie 2018 – secțiuni: pictat icoane pe sticlă, pictat icoane pe lemn, pictură naivă,

-ziua 3/ 29 martie 2018 – secțiuni: prelucrare lemn, os, fier; mobilier pictat

Potrivit anunțului făcut de organizatori, creațiile micilor meșteri vor putea fi admirate de public în fiecare zi de concurs, între orele 12:30 și 14:00, la Biblioteca Judeţeană ASTRA, corpul B, etajul 5. În 2018, Olimpiada „Meşteşuguri artistice tradiţionale” a înregistrat un nou succes în cadrul primei sesiuni de finanțare demarată de Administraţia Fondului Cultural Naţional. Pe aria Proiecte de Tip Festival/ cu Caracter Repetitiv, Muzeul ASTRA a obținut o finanțare în valoare de 75.000 lei pentru acest eveniment, după cum aflăm de la Elena Găvan, muzeograf responabil  de eveniment.

Tema ediției: Aniversarea a 100 de ani de la Marea Unire din 1918

Organizatori: Muzeul ASTRA, sub auspiciile Consiliul Județean Sibiu în parteneriat cu Inspectoratul Şcolar Judeţean Sibiu, sub auspiciile Ministerului Educaţiei Naționale

Proiect co-finanțat de către Administrația Fondului Cultural Național

Proiectul se desfășoară sub egida Anului European al Patrimoniului Cultural

Acţiunile C.N.M. ASTRA sunt posibile cu finanţarea Consiliului Judeţean Sibiu.

Dacă îți place să știi ce se întâmplă în Sibiu și în județul Sibiu, dă-ne un LIKE pe pagina SIBIUNEWS de pe FACEBOOK!

alis reclama 420x300

Anunt Facebook

ziare ziare.org