Vizitatori cât... locuitorii unui orășel în numai trei zile la Muzeul ASTRA

În perioada 18-20 mai, Muzeul ASTRA a fost gazda unui număr absolut impresionant de vizitatorI: 34.109. Minunat, îmbucurător, demn de laudă!

 

În acest interval, au avut loc următoarele evenimente:

- 18 mai 2018 – Ziua Internațională a Muzeelor – vernisajul expoziției Daruri din Epoca de Aur: din colecția Nicolae și Elena Ceaușescu și aniversarea a 25 de ani de la inaugurarea Muzeului de Etnografie Universală ,,Franz Binder”

-18-20 mai 2018 – Animații culturale/ ateliere interactive în gospodăriile din Muzeul în aer liber din Dumbrava Sibiului, desfășurate în cadrul programului Animă ASTRA sub egida Anului European al Patrimoniului

-19 mai 2018 – Noaptea Muzeelor – concerte, Vama și Domino, pe scena de pe lacul din Muzeul în aer liber din Dumbrava Sibiului, ateliere interactive, muzică și dansuri populare, expoziții și un maraton gastronomic la Târgul de țară.

Referitor la Noaptea Muzeelor, 19 mai 2018, trebuie spus că toate unitățile Muzeului ASTRA au înregistrat 27.942 vizitatori, fapt ce reconfirmă valoarea și rolul major al acestei instituții, munca și modul de implicare a tuturor celelor ce formează marea familie a CNM ASTRA.

De asemenea, în cadrul acestui eveniment, Muzeul ASTRA s-a implicat în protestul Noapte în muzee în Anul Centenarului. Înainte să înceapă programul artistic, angajații instituției au urcat pe scena de pe lacul din Muzeul în aer liber îmbrăcați în tricouri galbene inscripționate cu mesajul: Noapte în muzee în Anul Centenarului

,,Muzeul ASTRA este un pol generator de cultură, educație, dezvoltare economică si garantează prin fapte identitatea națională! Practic, oferim un act cultural interactiv și (mai ales!) de calitate! Noi, lucrătorii din muzee, merităm mai mult! Merităm normalitate și credem că se poate acest lucru! Noi nu cerem nimic. Noi merităm!”, a declarat Ciprian Ștefan, managerul general al Muzeului ASTRA.

Pe această cale inimosul colectiv al CNM ASTRA mulțumește cu respect tuturor celor care i-au fost alături în această perioadă!

Dacă îți place să știi ce se întâmplă în Sibiu și în județul Sibiu, dă-ne un LIKE pe pagina SIBIUNEWS de pe FACEBOOK!

alis reclama 420x300

Anunt Facebook

ziare ziare.org