ONORANT: Muzeul Național Brukenthal, invitat la Primul Forum al Directorilor de Muzee la Najing, China


Eveniment de rang înalt, Forumul Directorilor de Muzee se înscrie în seria de evenimente culturale asociate expoziției „Istoria muzeelor” organizată de Muzeul Municipal din Nanjing, în cadrul evenimentului cultural bienal „Orașele istorice și culturale ale lumii”.


Așa cum afăm de la reprezentanții celui mai vechi muzeu din țară, cu acest prilej, a avut loc festivitatea semnării Memorandului Înțelegerii de Constituire a Alianței Internaționale a Directorilor de Muzee, care s-a desfășurat la Muzeul Municipal din Nanjing, fondat în 1978 și adăpostit în Palatul Chaotian. Reprezentantul Directorului General al Muzeului Național Brukenthal, Sabin Adrian Luca, a fost Alexandru Sonoc, Șeful Secției Muzeul de Artă Brukenthal.
Totodată,în perioada 27-29 mai, la Muzeul de Artă al Provinciei Jiangsu a fost organizat simpozionul cu tema „Trendul dezvoltării viitoare a muzeelor de artă”, la care au participat directorii de muzee de artă și reprezentanți ai artiștilor contemporani chinezi, precum și o numeroasă audiență constituită din cadre universitare și studenți. Instituția noastră a participat la lucrările sesiunii cu prezentarea „Think New: Brukenthal National Museum”. 
Demn de apreciat, organizatorii chinezi s-au arătat interesați și de oportunitățile de colaborare cu Muzeul Național Brukenthal, în ceea ce privește organizarea de expoziții, cercetarea științifică (în special bunurile de proveniență extrem-orientală) și restaurarea bunurilor culturale.

Dacă îți place să știi ce se întâmplă în Sibiu și în județul Sibiu, dă-ne un LIKE pe pagina SIBIUNEWS de pe FACEBOOK!

alis reclama 420x300

Anunt Facebook

ziare ziare.org