IMPRESIONANT! Filarmonica de Stat Sibiu: Peste 20.000 de spectatori în stagiunea muzicală 2017-2018

Muzica, ea, ne fascinează, ne educă, ne re-creează în dimensiunea frumosului, scluptând în inimile noastre mesajele sunetelor.

Joi, 7 iunie 2018 s-a încheiat stagiunea muzicală 2017-2018, organizată de Filarmonica de Stat Sibiu. Nu mai puțin de 56 de evenimente muzicale au fost prezentate publicului sibian, la evenimente participând peste 20.000 de spectatori care s-au bucurat de momente muzicale de colecție.

 

Stagiunea muzicală a fost realizată cu sprijinul financiar al Consiliului Județean Sibiu.

 

Concertul vocal-simfonic de închidere a stagiunii, programat joi, 7 iunie 2018, i-a avut invitați pe doi dintre cei mai apreciați artiști ai momentului: dirijorul Sławomir Chrzanowski și soprana Katarzyna Dondalska, ambii din Polonia. ”Mi-a făcut o mare plăcere să cânt la Sibiu, în fața unui public minunat și atât de entuziasmat” a declarat, la final, soprana Katarzyna Dondalska.

În a 68-a stagiune muzicalăau fost programate, în perioada octombrie 2017 – iunie 2018, 56 de evenimente muzicale, dintre acestea 37 fiind concerte simfonice, 11 recitaluri camerale și 8 concerte educative, evenimente la care au participat un număr de peste 20.000 spectatori.

”Concertul de închidere a stagiunii a reușit să închidă o stagiune muzicală la înălțime prin feeback-ul pe care l-a avut publicul, mulțumirea și recunoștința fiind aduse prin prezența acestora la concert, aplauzele interminabile și cuvintele încurajatoare aduse Filarmonicii și artiștilor. Repertoriul ales a favorizat acel dinamism al unui joc articulat pe o pulsație ritmică ușor dansantă. Ceea ce am simțit noi în sufletele noastre la ascultarea tuturor pieselor, muzica transmisă nouă ne-a redat bucuria de a trăi și ne-a conturat ușor acel formidabil dinamism al Americii anilor `20. Temele lirice și calde, pe alocuri romantice, unele chiar pline de o energie care la un moment dat au explodat, ne-au creat nouă, ascultătorilor imagini de poveste. Energia și carisma atât a dirijorului cât și a sopranei au umplut sala de mulțumire, fericire și încântare” a precizat Adina Zaharia-Dombi, secretarul muzical al Filarmonicii de Stat Sibiu.

Demn de amintit, cea de-a 68-a stagiune i-a avut ca invitaţi, printre alţii, pe dirijorii Misha Katz (Franța), Mihail Agafița (Rep. Moldova), Tiberiu Soare (România), Theo Wolters (Olanda), Horváth Gábor (Ungaria), Valentin Uryupin (Rusia), Marijn Simons (Olanda), Ilarion Ionescu-Galați (România), Cristian Oroșanu (România), Alexandr Myrat (Franța) şi soliştii Andrei Licareț (România), Sebastian Tegzeșiu (România), Remus Azoiței (Anglia), Dan Grigore (România), Ionuț Ștefănescu (România), Leticia Moreno (Spania) ș.a.

 

Tot în această perioadă a avut loc și o premieră: participarea Orchestrei Simfonice a Filarmonicii de Stat Sibiu în cadrul celui mai important eveniment muzical din Turcia, ”International Ankara Music Festival”.

 

Următorul proiect organizat de Filarmonica de Stat Sibiu, ”Concerte Estivale. Zilele Muzicale Româno-Americane” va debuta cu un Concert simfonic și de jazz, ”Classics meet jazz”, eveniment programat vineri, 22 iunie 2018 la Sala Thalia.

 

Dacă îți place să știi ce se întâmplă în Sibiu și în județul Sibiu, dă-ne un LIKE pe pagina SIBIUNEWS de pe FACEBOOK!

alis reclama 420x300

Anunt Facebook

ziare ziare.org