Din Portugalia, Ana Pinhal, la FITS 2018 cu... „Fado pasional”

Muzică. Delicatețe, pasiune, inspirație, sentimente transpuse în note... FADO PASIONAL.

 

Ana Pinhal s-a născut pe 15 februarie 1980 în Leça da Palmeira, Porto, Portugalia. Muzica, precum și alte ramuri ale artei, a fost prezentă în viața ei de la o vârstă fragedă. În 2002 a absolvit Facultatea de Design Grafic, deși lucra deja ca o cântăreață profesionistă; la început a fost cântăreață de Bossa Nova și, mai târziu, voce secundară în formația BoiteZuleika din Porto. 
A urmat cursuri de pregătire muzicală și canto cu Ana Celeste Ferreira. În perioada 2007-2010 a studiat Cante Flamenco la Cristina Heeren Foundation în Sevilla. 
În 2008 a demarat proiectul Fado Violado alături de Francisco Almeida (chitară flamenco) - un proiect care combină Fado cu Flamenco. Primul lor album, „Jangada de Pedra”, a fost lansat în 2015. Alături de Fado Violado, Ana a susținut spectacole live în Portugalia, Spania, Franța, Olanda, România și Bulgaria. 
Pe lângă proiectul Fado Violado, Ana Pinhal este și cântăreață de fado rezidentă la Casa da Mariquinhas și la Real Taberna Fado, în Porto, și face parte din formația Fado in Porto, la pivnițele de vinuri porto Calém, din Vila Nova de Gaia.

Interpretat de:
Ana Pinhal (voce)
André Teixeira (Violă Fado)
Antonio Marramaque (Chitară portugheză)
Manager: Jose Costa

Program: 11 iunie, de la orele 17.00-  Biserica Romano-Catolică ; 12 iunie, de la orele 18.00- Biserica Reformată Calvină

foto: © Ludwig Van Hooren

Dacă îți place să știi ce se întâmplă în Sibiu și în județul Sibiu, dă-ne un LIKE pe pagina SIBIUNEWS de pe FACEBOOK!

alis reclama 420x300

Anunt Facebook

ziare ziare.org