EVENIMENT: O lucrare muzicală compusă în lagăr, prezentată pe scena Filarmonicii de Stat Sibiu!

TIMP SONOR... Yakov Kasman, pian (SUA), Daniel Szasz – vioară (SUA), Ciprian Dancu – clarinet și Makcim Fernandez Samodaiev – violoncel sunt muzicienii care vor prezenta publicului sibian lucrarea ”Quartet for the end of time” de Olivier Messiaen, marți 26 iunie 2018, la Sala Thalia, cu începere de la ora 19.00.

 

 

O POVESTE IMPRESIONANTĂ: Inspirat dintr-un vers din Apocalipsa Sfântului Ioan Teologul- “Că timp nu va mai fi”, Messiaen percepe timpul ca... timp muzical, cu toate posibilităţile de organizare a ritmului, ceea ce constituie de altfel nucleul căutărilor sale ca şi compozitor. Lucrarea reprezintă prima compoziţie a lui Messiaen, în care sunt expuse noi probleme ale timpului: sunt eliminaţi timpii egali, apar valorile iraționale, valorile agregate, ritmurile augmentate, diminuate și non-retrogradabile. Pentru a-şi împărtăşi gândirea teologică, Messiaen folosește ritmica greacă, indiană, cântecul păsărilor şi transpoziţia muzicală a culorilor. Considerată una dintre capodoperele muzicii de cameră ale secolului al XX-lea, ”Quartet for the end of time” a fost scrisă în anul 1941, pe când compozitorul se afla în detenţie într-un lagăr de concentrare din Polonia şi cuprinde opt părţi: câte una pentru fiecare zi a Creaţiei şi încă una dedicată păcii eterne, când timpul este irelevant.

 

Proiectul este realizat cu sprijinul financiar al Consiliului Județean Sibiu. Acțiune cofinanțată de Primăria Municipiului Sibiu.

 

Biletele se pot procura de la Casa de bilete a Filarmonicii de Stat Sibiu, Sala Thalia. Preţul unui bilet este de 20 de lei. Se acordă o reducere de 50% pentru elevi, studenţi şi pensionari.

 

Dacă îți place să știi ce se întâmplă în Sibiu și în județul Sibiu, dă-ne un LIKE pe pagina SIBIUNEWS de pe FACEBOOK!

alis reclama 420x300

Anunt Facebook

ziare ziare.org