EVENIMENT DE COLECȚIE la Muzeul Brukenthal: despre constituirea bibliotecii Baronului Samuel von Brukenthal și lansarea proiectului „Hochmeister: pentru o călătorie culturală în jurul lumii”

Muzeul Național Brukenthal și Restaurantul Hochmeister vă invită vineri, 29 iunie, orele 15:00, în Palatul Brukenthal, la o serie de evenimente ce asociază tradiția culturală a Sibiului și tendințe culturale de actualitate, a căror tipare le definim și le construim împreună.

Concret, suntem invitați la vernisajul expoziției „Constituirea bibliotecii Baronului Samuel von Brukenthal: cataloagele licitațiilor de carte din perioada 1756-1796” și lansarea proiectului „Hochmeister: pentru o călătorie culturală în jurul lumii”.
Dacă expoziția ce urmează să fie deschisă la Cabinetul de Cartografie găsește numeroase zone comune cu preocuparea pentru editarea și promovarea cărții, împărtășită de către familia Hochmeister, cartografia oferă deschiderea creativă necesară artei culinare, în completarea ofertei culturale cu experiențele oferite de... turismul gastronomic.
Nu în cele din urmă, ar fi de remarcat că cele două instituții propun un model de colaborare al cărui obiectiv este articularea ofertei culturale a Sibiului și promovarea valorilor comunității din care fac parte.

Dacă îți place să știi ce se întâmplă în Sibiu și în județul Sibiu, dă-ne un LIKE pe pagina SIBIUNEWS de pe FACEBOOK!

alis reclama 420x300

Anunt Facebook

ziare ziare.org