EVENIMENT PE... CLAPE: Josu de Solaun deschide ediția a XXIII-a a Concursului de Pian ”Carl Filtsch”

 

Cea de-a XXIII-a ediţie a Festivalului-Concurs de Interpertare Pianistică şi Compoziţie „Carl Filtsch” debutează marți, 3 iulie 2018, la Sala Thalia din Sibiu.

Ceremonia de deschidere va fi urmată de un recital de pian susținut de Josu de Solaun, laureat al Secţiunii Pian a Concursului Internațional ”George Enescu 2014. Evenimentul este realizat cu sprijinul financiar al Consiliului Judeţean Sibiu. 

 

Demn de apreciat, nu mai puțin de 33 de concurenţi din 9 ţări (Bulgaria, Rusia, Germania, Taiwan, Rep. Moldova, Ucraina, Koreea de Sud, China și România) s-au înscris la ediţia cu numărul 23 a Concursului de Interpertare Pianistică şi Compoziţie „Carl Filtsch”. Aceștia sunt împărțiți pe trei categorii de vârstă, iar suma totală a premiilor pentru cele trei categorii este de aproximativ 10.000 de euro.

Așa cum anunță organizatorii, prima seară a festivalului are în program, după ceremonia de deschidere de la ora 19, un recital de pian susținut de Josu de Solaun din Spania. În calitate de câștigător al Premiului I la Secțiunea Pian, în cadrul Concursului Internațional ”George Enescu” – ediția a XIII-a, pianistul spaniol Josu de Solaun a fost invitat să susțină concerte în lumea întreagă. Este singurul pianist din Spania care a câștigat atât concursul ”George Enescu”, cât și concursul ”Jose Iturbi” (Valencia) și a fost invitat recent la o întâlnire într-un cadru privat de către Regele și Regina Spaniei la Palatul Regal, în urma câștigării râvnitului premiu de la București. A înregistrat integrala lucrărilor pentru pian de George Enescu pe trei CD-uri pentru casa de discuri NAXOS Grand Piano și Les Noces de Stravinsky, cu dirijorul Joann Falletta. Josu de Solaun a absolvit studiile la Manhattan School of Music, unde a studiat cu Nina Svetlanova și Horacio Gutierrez. În prezent îmbină activitatea concertistică cu cea didactică la S. Houston State University, călătorind intens între New York și Houston.

 

Festivalul-Concurs Internațional de Interpretare Pianistică și Compoiție ”Carl Filtsch” continuă cu audițiile concurenților la Sala Thalia, în perioada 4-7 iulie, urmând ca, duminică 8 iulie să se desfășoare ”Festivitatea de decernare a premiilor și concertul de gală al laureaților”.

Poftiți la această minunată sărbătoare muzicală!

 

Toate probele de concurs pot fi urmărite live pe pagina www.filarmonicasibiu.ro, fiind acordat – pe baza vizualizărilor – și un premiu special al publicului.

Acţiune cofinanţată de Consiliul Local Sibiu şi Primăria Municipiului Sibiu.

 

Dacă îți place să știi ce se întâmplă în Sibiu și în județul Sibiu, dă-ne un LIKE pe pagina SIBIUNEWS de pe FACEBOOK!

alis reclama 420x300

Anunt Facebook

ziare ziare.org