ARMONIILE MUZICALE NE DAU SENZAȚIA DE NEMURIRE: Bach, Beatles, Queen, Led Zeppelin, Metallica, Phoenix și Antract la Piano Rocks

EVENIMENT DE 5 STELE LA SIBIU: Secvențe muzicale ale unora dintre cele mai iubite formații rock alcătuiesc programul ediției din acest an a proiectului Piano Rocks!

 

Concertul va avea și două premiere: includerea unei compoziții din repertoriul classic – compusă de J.S.Bach - precum și înlocuirea invitatului special cu o formație rock în formula completă: Antract! Evenimentul se va desfășura sâmbătă, 14 iulie 2018, la Sala Thalia din Sibiu, cu începere de la ora 20.

A cincea ediție a proiectului Piano Rocks găzduiește artiști ai muzicii clasice, membri ai Orchestrei Filarmonicii de Stat Sibiu - pianista Monica Florescu și Ilia Quartet - în colaborare cu artiști ai muzicii rock din cunoscuta trupă Antract, precum și talentați dansatori ai Teatrului de Balet Sibiu într-o coreografie semnată de Aleisha Gardner.

Așa cum aflăm de la organizatori, în prima parte a concertului publicul va putea asculta prelucrări muzicale realizate de Monica Florescu după piese de J.S.Bach, Beatles, Queen, Led Zeppelin, Metallica, Phoenix și Coldplay, iar în a doua parte, trupa de rock Antract va veni cu un repertoriu de rock românesc prelucrat în genul rockului simfonic.

„Piano Rocks este împlinirea unui vis, a unei dorințe care îmi oferă posibilitatea de a combina emoțiile, virtuozitatea și improvizația în muzica clasică, cu mijloacele de expresie și mesajele din lumea muzicii rock. În acelasi timp este o realizare și o provocare: realizare pentru că din totdeauna mi-am dorit să cânt la pian piesele lui Freddie Mercury, Robert Plant și Jimmy Page în versiune simfonică și o provocare care îmi permite prin fuzionarea a două lumi muzicale diferite, cea a rock-ului și cea a muzicii clasice, să descopăr noi abilități și posibilitați de a face muzică: noi sunete, senzații și trăiri. Am ales un repertoriu în care fac o conexiune de la J.S.Bach până la Freddie Mercury, de la improvizații puțin cunoscute ale formației Led Zeppelin până la rock-ul românesc, bazat pe muzica artiștilor noștri. Tot în cadrul acestui proiect am ocazia unică să colaborez direct cu membrii trupei Antract pentru care am făcut transcripții ale aranjamentelor lor orchestrale și, încă o dată, cu coreografa Aleisha Gardner și cu cvartetul de corzi Ilia Quartet” a declarat pianista Monica Florescu.

 

 

*Biletele pentru concertul Piano Rocks sunt disponibile online de pe www.kompostor.ro și la Casa de Bilete a Sălii Thalia. Preţul unui bilet este de 30 lei. Elevii, studenţii şi pensionarii vor beneficia de o reducere de 50% din preţul biletului.

 

Piano Rocks ed. a IV-a este o acțiune cofinanțată de Consiliul Local Sibiu și Primăria Municipiului Sibiu.

Dacă îți place să știi ce se întâmplă în Sibiu și în județul Sibiu, dă-ne un LIKE pe pagina SIBIUNEWS de pe FACEBOOK!

alis reclama 420x300

Anunt Facebook

ziare ziare.org