AU GUST CÂNTECELE ȘI JOCURILE POPOARELOR, la SIBIU: CÂNTECELE MUNȚILOR transformă Sibiul în capitala folclorului internațional

Folclorul e sufletul viu al unui neam! Apoi să vă fie de-nțeles!

600 de artişti americani, polonezi, japonezi, ruși, ucraineni și români își dau întâlnire, în perioada 2-6 august, la „Cântecele Munţilor”, cel mai mare festival folcloric sibian și... nu numai.

 

Județul Sibiu sărbătorește bogăția și diversitatea culturii tradiționale, la cea de-a 43-a ediție a Festivalului Internațional de Folclor „Cântecelor Munţilor”, punând în dialog cultura română cu cea universală, în anul celebrării Centenarului Marii Uniri.

Așa cum precizează organizatorii,conceptul manifestării mizează pe interacțiunea artiștilor cu spectatorii și pe implicarea activă a publicului în evenimentele puse la cale cu inspirație și migală.

După rețeta de succes a edițiilor anterioare, festivalul se deschide în aer liber cu mult-așteptata paradă a portului popular (3 august, ora 18:00), în cadrul căreia sute de artiști, dansatori și muzicieni străbat pietonala Nicolae Bălcescu, etalând superbe costume tradiționale, fiecare cu povestea și pitorescul său.

Serile de vineri, sâmbătă și duminică (3, 4, 5 august, ora 19:00) sunt rezervate mega spectacolelor folclorice din Piaţa Mare, susținute de ansamblurile invitate și de nume de prim rang ale scenei muzicii populare românești.

Și cum... gastronomia face casă bună cu muzica și dansurile populare, vor fi și seri tradiționale cu specific polonez, japonez și românesc, găzduite de restaurante din municipiul Sibiu, iar workshop-urile dau prilejul artiștilor și publicului să deprindă paşi de bază ai dansurilor populare specifice altor ţări.

Partenerii Consiliului Județean Sibiu din Regiunea Wielkopolska vor fi prezenți în program cu o Seară Poloneză, unde sibienii vor putea degusta produse tradiționale din această ţară.

Așadar, Sibiul, din nou, așa cu îi stă fain, împdobit în cânt, joc și straie de poveste... Marele festival vă așteaptă!!!

Manifestarea este organizată de Consiliul Județean Sibiu, Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale „CindrelulJunii” Sibiu, fiind o acțiune cofinanțată de Primăria Municipiului Sibiu și un proiect cultural cofinanţat de Administraţia Fondului Cultural Naţional.

Urmăriți programul detaliat pe www.traditiisibiene.ro.

 

 

Foto: Tvr , festivaluri-romanesti.ro , Sibiu-Turism.ro

Dacă îți place să știi ce se întâmplă în Sibiu și în județul Sibiu, dă-ne un LIKE pe pagina SIBIUNEWS de pe FACEBOOK!

alis reclama 420x300

Anunt Facebook

ziare ziare.org