Sala Thalia devine... casa muzicii clasice, în cadrul Festivalului-turneu Moldo Crescendo

 

Festivalul Moldo Crescendo, un eveniment de amploare. Așa cum ne asigur organizatorii, la cea de a 4-a ediție – Muzica Unește ajunge la sute de spectatori din 10 orașe de dincolo și dincoace de Prut. Tineri talentați vor povesti și cânta muzica clasică.

..

Sibiul este unul dintre orașele ce va găzdui Festivalul – turneu Moldo Crescendo. Aici, evenimentul va avea loc, în data de 22 iulie, începând cu ora 19.00: este vorba despre cel de-al 7-lea concert în Sala Thalia.

Intrarea este liberă, iar prezența... recomandată.

În cadrul concertului vor fi interpretate trio-uri și quintete ce au ca autori compozitori celebri, precum Bach, Brahms, Smetana, Enescu, ș.a. Pe scenă vor urca soliștii Moldo Crescendo: Dan-Iulian Druțac - vioară (Marea Britanie), Ionel Manciu - vioară (Marea Britanie), Ian Psegodschi - violă (Olanda), Radu Croitoru - violoncel (România), Constantin Borodin - violoncel (România) și Marcel Lazăr - pian (România). Fiecare își exersează și dezvoltă talentul departe de casă, însă vară de vară se reunesc pentru publicul românesc.

Aflăm că ediția din acest an este specială și prin faptul că aduce și alți muzicieni, cu aceeași pasiune pentru muzica clasică în fața spectatorilor, fiind vorba de Ludens Piano Trio din București: Rafael Butaru - vioară, Ella Bokor - violoncel, Iulian Ochescu - pian și LX Trio din Lisabona: Celia Jiménez - vioară, Nika Vremšak - violoncel, Teodora Baltasiu - pian. Fiecare din aceste două trio-uri s-a afirmat pe plan local, ajungând la inima celor ce iubesc muzica, iar acum s-au alăturat festivalului și reafirmă ideea că muzica unește.

Așa cum muzica este creată și interpretată de către oameni pentru oameni, festivalul a fost inițiat de tineri și susținut de peste 400 de oameni, care au donat în campania de crowdfunding inițiată de Moldo Crescendo. Sunt oameni care cred în frumos, cultură și acești tineri care au prins aripi și-au zburat în lumea mare, însă țin minte de unde au pornit.

Detalii despre eveniment se găsesc aici https://www.facebook.com/events/1137047669775629/

Dacă îți place să știi ce se întâmplă în Sibiu și în județul Sibiu, dă-ne un LIKE pe pagina SIBIUNEWS de pe FACEBOOK!

alis reclama 420x300

Anunt Facebook

ziare ziare.org