Micii meșteri mari pun în lumina mâinilor cu har TRADIȚIA ȘI MEȘTEȘUGURILE! Olimpiada “Meşteşuguri artistice tradiţionale”, la Sibiu, din 25 iulie!

În perioada 25 – 29 iulie 2018, Muzeul ASTRA găzduieşte cea de a XXIII-a ediţie a fazei naţionale a Olimpiadei “Meşteşuguri artistice tradiţionale”. Un eveniment prin el însuși o tradiție, o sărbătoare a pruncilor și dascălilor, ce aduce prin har și trudă, esența și frumosul datului străbun!

 

Ediţia din acest an reuneşte nu mai puțin de 260 de participanţi din țară, dar şi din străinătate, respectiv din... Mexic, Republica Bulgaria, China şi Republica Moldova.

Elevii înscrişi în concurs vor participa la diferite secțiuni, precum: ţesut la război vertical şi orizontal, brodat, cusut, confecționat piese de port popular, confecționat podoabe, confecţionat păpuşi în port popular, confecţionat opinci, dantelă cu ciocănele, dantelă cu suveica, împletit, prelucrarea artistică a lemnului, sculptură lemn, sculptat icoane de vatră, xilogravură, pirogravură, metaloplastie, prelucarea cornului, prelucrarea metalului, încondeiat ouă, pictat icoane pe sticlă şi pe lemn, pictură naivă, ceramică figurativă, modelat ceramică, olărit, confecționat măști.

Rodul muncii acestor copii minunați va grăi lumii despre frumos, despre mesajul meșetșugurilor și vechilor îndeletniciri, și mai cu seamă despre dorința de a păstra vii TRADIȚIILE, simbolurile, reperele culturii neamurilor.

Acest proiect cultural este cofinanțat de Administrația Fondului Cultural Național cu suma de 75.000 lei.

Proiectul se desfășoară în contextul Anului European al Patrimoniului Cultural.

 

Dacă îți place să știi ce se întâmplă în Sibiu și în județul Sibiu, dă-ne un LIKE pe pagina SIBIUNEWS de pe FACEBOOK!

alis reclama 420x300

Anunt Facebook

ziare ziare.org