MERITĂ FELICITĂRI!!! Două premii în domeniul restaurării patrimoniului obținute de Muzeul ASTRA la „Salonul Național de Restaurare” Craiova, 2018!

La Gala Restaurării Românești, Muzeul ASTRA, prin Centrul ASTRA pentru Patrimoniu, a câștigat două premii importante, ceea ce reconfirmă atât valoarea speciaiștilor, cât și esența vieții culturale sibiene.

 

Concret, este vorba despre: Premiul de excelență - Restaurare lemn policrom (Emanuela Timișescu) pentru lucrarea „Armăroaie”, datată 1843, deținător Muzeul ASTRA, Sibiu și Premiul de excelență – Restaurare icoană pe sticlă (Florin Păun) pentru lucrarea „Sfântul Ilie”, datată 1842, proveniență Transilvania (Valea Sebeșului), deținător Muzeul ASTRA, Sibiu.

Acest prestigios eveniment susținut anual în Bănie, de o importanță majoră în domeniul restaurării patrimoniului național, pe toate tipurile de suport, reprezintă un schimb de experiență deosebit între specialiștii din toată țara și o cale către recunoașterea valorii muncii celor ce, atât de frumos, s eîncăpățânează să ne păstreze TEZAURUL...

Cele două distincții confirmă faptul că Muzeul ASTRA este un generator de cultură, iar perfecționarea continuă a restauratorilor în domeniul salvării patrimoniului cultural national este un fapt real.

În cadrul „Salonului Național de Restaurare”, eveniment ce a avut loc la Muzeul Olteniei Craiova în perioada 19-21 septembrie 2018, au fost expuse 84 piese ce provin din colecțiile a 27 de instituții muzeale și colecții particulare din țară.

 

 

Foto: Muzeul Astra

 

Dacă îți place să știi ce se întâmplă în Sibiu și în județul Sibiu, dă-ne un LIKE pe pagina SIBIUNEWS de pe FACEBOOK!

alis reclama 420x300

Anunt Facebook

ziare ziare.org